Un tramvai a deraiat în zona Gării de Nord

un tramvai

Un tramvai a deraiat, în această dimineață, în zona Gării de Nord din Timișoara.

Conform reprezentanților STPT, incidentul, care a pus în pericol siguranța călătorilor și a celorlalți participați la trafic s-a produs din cauza vitezei excesive cu care se deplasa tramvaiul.

”Duminică dimineață, la ora 09:25, un tramvai care circula pe linia 1 a deraiat în zona Gării de Nord, fiind pusă în pericol siguranța călătorilor și a celorlalți participanți la trafic.

CITEȘTE ȘI: O femeie declarată moartă a început să bată în sicriu în timpul înmormântării. Cum au găsit-o când au deschis capacul (video)

În urma verificărilor derulate, s-a constatat că evenimentul s-a produs din cauza vitezei excesive (43km/h) și a neadaptării vitezei la condițiile din zonă (curbă periculoasă la stânga, în unghi drept, curbă cu rază mică și intrare în stație imediat după curbă).

În aceste condiții, conducerea societății i-a propus vatmanului care se face vinovat de manevrarea defectuoasă a tramvaiului două alternative: demisia la zi sau convocarea la comisia de disciplină din cadrul societății, cu sancțiunea maximă aplicabilă abaterii disciplinare săvârșite.

Conducatorul de bord a ales demisia la zi, luni urmând să-și depună oficial cererea de demisie.

Societatea de Transport Public Timișoara asigură utilizatorii serviciului public că lucrările la linia cale efectuate pe tronsonul de la Gara de Nord au fost realizate cu respectarea tuturor normelor în vigoare și a parametrilor tehnici specifici lucrărilor de infrastructură a liniei cale”, transmit reprezentanții STPT.

 

Foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns