„Rasismul face parte din viața de zi cu zi în Germania. Afectează întreaga societate, direct sau indirect”. Studiu

rasismul

Rasismul în Germania. Mai mult de o cincime din populație (22%) declară că a experimentat rasism, arată un studiu publicat  de Centrul German de Cercetare pentru Integrare și Migrație – DeZIM.

În general, două treimi dintre rezidenții germani au declarat că au intrat în contact cu rasismul, fie prin propriile experiențe, fie prin observare sau prin descrierile făcute lor de cei din imediata apropiere, arată studiul bazat pe un eșantion reprezentativ de 5.000 de persoane.

CITEȘTE ȘI: O femeie declarată moartă a început să bată în sicriu în timpul înmormântării. Cum au găsit-o când au deschis capacul (video)

„Extremismul și rasismul ne preocupă pe toți”, a subliniat Lisa Paus, ministrul Familiei, Persoanelor Vârstnice, Femeilor și Tineretului, în cadrul prezentării studiului, care marchează începutul unei analize îndelungate a rasismului în Germania.

Rasism fără intenție

Mai mult, indiferent de propria experiență, 90% dintre oamenii din Germania recunosc că rasismul există în țară, în timp ce 81% cred că oamenii se pot comporta „rasist” chiar dacă nu au intenția asta, notează studiul.

Pe de altă parte, aproape două din trei persoane din Germania exteriorizează problema rasismului și o percep doar în rândul extremiștilor de dreapta, în timp ce, din nou conform studiului, o treime din populație consideră persoanele care se plâng de rasism drept „hipersensibile”.

sursa: ziarulromanesc.de


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns