Un tânăr a murit la bazinul de înot din cartierul Dacia. Primăria nu asigură serviciul de salvamari și prim-ajutor. Poliţia a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă

Un tânăr a murit la bazinul de înot din cartierul Dacia. Primăria nu asigură serviciul de salvamari și prim-ajutor

Un tânăr a murit la bazinul de înot din cartierul Dacia. Primăria nu asigură serviciul de salvamari și prim-ajutor

Un eveniment tragic, produs marți, 28 mai, seara, la bazinul de înot din zona Dacia scoate la iveală nereguli grave în funcționarea complexului de înot din Timişoara. Un tânăr de 32 de ani, D.S., a fost găsit înecat. Descoperirea a fost făcută în jurul orei 20.00, când un angajat a observat trupul plutind în apa bazinului și a dat alarma.

La fața locului au sosit imediat medici și polițiști. Echipajul SMURD cu medic a aplicat manevrele de resuscitare, dar din păcate a fost prea târziu. Victima nu a răspuns manevrelor și a fost declarată decedată, conform celor de la ISU Banat.

Echipajul medical n-a mai putut face nimic altceva, decât să constate că nu există urme de violență. Din primele examinări se pare că barbatul ar fi suferit un infarct, însă cauzele exacte ale morții vor fi stabilite cu precizie de către medicii legiști în urma autopsiei. Polițiștii au început o anchetă.

Bazinul a fost renovat și recepționat de către Primăria Timișoara în februarie 2020, când au fost montate și sisteme noi de filtrare și curățare. Grav este că, din 2020 și până acum, complexul de înot nu are punct de prim-ajutor și nici salvamar, lucruri obligatorii prin lege.

Monica Pfeiffer, director executiv la Direcția de Management Intern a primăriei, a modificat fișa postului pentru doi angajați, cei care se ocupă, printre multe altele, și de bazine.

CITEȘTE ȘI: Voleiul timișorean continuă să producă talente

Ea le-a încărcat cu foarte multe atribuții fișele de post, motiv pentru care cel de la primărie, care se afla la bazin în momentul tragediei, nu a reușit să îi acorde primul-ajutor.

Cei doi angajați care trebuie, printre alte zeci de sarcini, să supravegheze și activitatea de la bazin, țin actualmente de Direcția Generală Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport și Transport Feroviar, aflată în subordinea viceprimarului Ruben Lațcău.

Angajatul primăriei era la bazin atunci când s-a întâmplat tragedia, însă nu avea ce să facă într-o astfel de situație.

Strigător la cer e faptul că nici Dominic Fritz și nici Ruben Lațcău, care are în subordine bazinul, nu au făcut publică informația. Probabil tocmai din cauza anomaliilor de funcționare, adică a supraîncărcării fișei postului a angajatului primăriei care se ocupă și de bazin.

Informațiile au fost făcute publice de către ISU Banat și de către polițiști.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

IPJ Timiş a comunicat, miercuri dimineaţă, după ce cazul a fost deja prezentat de mass-media, că poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

„La data de 28 mai a.c., în jurul orei 19:51, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi fost găsită într-un bazin de înot din municipiu, inconștientă.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, stabilind faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 31 de ani.

Echipajul medical prezent la fața locului au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, dar fără rezultat, bărbatul fiind declarat decedat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și continuă cercetările în vederea stabilirii întregii situații de fapt”, a precizat Poliţia Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *