Un nume de reținut! Este timişean şi are acum doar 12 ani

Un nume de reținut! Acum are doar 12 ani şi este din Timiş

Are doar 12 ani și a gustat din bucuria ce ți-o dă tribuna. Asta numai atunci când reușești să o răsfeți fie și numai pentru câteva clipe. Cu un dribling, o pasă, o fentă… Să nu mai spunem de un gol. Plac până la extaz cele înscrise după o acțiune pe cont propriu sau printr-o execuție pe care și adversarul, e adevărat, cu greu, o apreciază.

Despre el se susține că are toate calitățile din care, în ani, se zidește un atacant de primă mână. Și a mai avut șansa – nu-i tocmai puțin lucru – să întâlnească un antrenor care știe să-l ”citească”. Antrenorul se numește Mircea Șchiopu. Elevul norocos, Alexandru Buțu.

Mai întâi au lucrat la ASC Poli și, când profesorul a schimbat clubul, venind la CSC din Ghiroda, l-a adus și pe el, copilul fiind din localitate. În ultimii doi ani este golgeterul echipei, la nivel de județ, la vârsta lui, e unul dintre atacanții cei mai buni.

Mai are un avantaj, este bine construit pentru ce presupune jocul unui atacant și are o bucurie parcă nemărginită – vine numai din plăcerea de a juca – atunci când înscrie un gol. ”Ce-i lipsește? Totuși, trebuie să aibă și un punct mai slab!” insist să aflu, iar antrenorul, privind încă o dată întregul, mărturisește:

„Jocul cu piciorul stâng, mai trebuie insistat! În aceeași notă, că rezultatele nu se văd peste noapte”, vorbim și despre alți juniori la fel de talentați și domnul Mircea Șchiopu – are un calm în rostire care duce siguranța în prim-plan – mărturisește că în tot ceea ce face, nu doar el, și ceilalți antrenori, are un singur scop. Să dea jucători la echipa mare și câțiva dintre elevii săi să joace în prima ligă.

CITEŞTE ŞI: Copilul cu un singur vis!

Antrenorul a absolvit facultatea de științe economice și este foarte interesat de situația școlară a celor 19 fotbaliști din grupa pe care o conduce. ”La noi altfel nu merge”, întărește ideea. ”Și?”, insist. Poate chiar cu spirit patern, ca un om care știe ce susține, completează:

”Majoritatea au rezultate bune. Alexandru frecventează Colegiul Carmen Sylva din Timișoara, fostul Pedagogic cum este mai știut, și învață foarte bine!”. Și mai are un vantaj. Familia îl susține în tot ceea ce face, îl însoțește în toate turneele.

Un nume de reținut. Alexandru Buțu este unul dintre juniorii din grupa 2008 care are toate datele să-i împlinească dorința și, de ce nu, orgoliul profesional al antrenorului Mircea Șchiopu!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns