Copilul cu un singur vis!

alexandru matei

Dacă i-ai lăsa, cât e ziua de mare, mingea, nici mâncare nu i-ar trebui. Nu-i doar o zicere, altfel știută, ci un adevăr din care acest copil își hrănește bucuria. Și, în egală măsură, speranța. Poate într-o zi plăcerea asta îl va așeza exact în locul care i se cuvine. E jucător de picior stâng și evoluează pe postul de mijlocaș central. Are o îndemânare foarte bună pe spații mici și, o altă calitate, ține de talentul nativ, vede foarte bine jocul.

Dacă i-ați observa arderea, când are mingea pe picior ori când se străduiește să o îmblânzească printr-un stop cu stângul său iscusit, te-ai putea duce cu gândul, tu, om matur, că niciun efort nu ar trebui să fie prea mare. A venit la  CSC Ghiroda și Giarmata Vii după ce a trecut pe la Poli, urmându-l pe domnul Mircea Șchiopu, care, acum, antrenează grupa 2008.

Din punctul de vedere al multora, cunoscători, el este unul dintre cei mai buni jucători ai generației sale. Uneori povestea o poate lua, prin asemănare, înaintea timpului trăit. Nu-i cazul lui, însă în ce-l privește începutul poveștii poate fi borna unui drum parcurs și de alții. Nu mulți!

Să ajungă la antrenament – anul acesta erau, până să se suspende activitățile sportive și nu doar – patru întruniri pe săptămână, schimba patru mijloace de transport în comun. Pornește din Calea Șagului, un cartier îndepărtat din Timișoara, și ajunge la Ghiroda.

CITEŞTE ŞI: Mircea Şchiopu: Lecția învățată la timp îți prinde bine la drum lung!

Niciodată nu l-au părăsit nici răbdarea, nici puterea. Oare de ce? Este că parcă ați mai citit sau ați mai auzit asta undeva? Între capacitățile sale se regăsește și aceasta: ”Are o capacitate foarte bună la efort și estre extrem de muncitor!”.

Tocmai ați aflat ceva din viața lui Alexandru Matei, un copil de 12 ani care, și-n vis, are o singură dorință, să ajungă un fotbalist adevărat!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Copilul cu un singur vis!

  1. Domnule Schiopu. Credeti ca acest copil ar putea fi acceptat la Academia Toronto F C ? Daca raspunsul este DA incercati sa luati legatura cu mine prin Email

    1. Nu cunosc nivelul academiei din Toronto, insa Alex e un copil cu reale calitati si sunt sigur ca ar face fata la multe academii din occident! Cu respect!

Lasă un răspuns