Un nou festival de mâncare la ceaun şi produse tradiţionale se va organiza în Timiş

festival ceaune

O localitate din Timiş se pregăteşte să găz­du­iască unul dintre cele mai mari eve­ni­mente dedicate mâncării la ceaun din judeţul Ti­miş.

Manifestarea va reuni echipe de bu­cătari din toate comunele aparţinătoare mi­cro­regiunii “Ţara Făgetului” şi nu numai.

Concursul gastronomic este la prima ediţie şi va fi or­ga­ni­zat de Primăria şi Con­si­liul Local Bethausen.

REVOLTĂTOR! A trebuit să fie violată o fetiţă de opt ani ca să mai aflăm de afacerile securiştilor

Se va ţine în perimetrul târgului, în data de 13 octombrie, de la ora 8, când sunt aşteptate să sosească echipele de gas­tro­nomi pentru a-şi prelua stan­durile şi pregăti ceau­ne­le.

La ora 9.30 se vor a­prin­de focurile, astfel ca în jurul orelor 13 – 13.30, mâncarea să fie gata, pentru a fi de­gus­tată de membri juriului.

Sunt aşteptaţi să par­ti­ci­pe bucătari reprezentând o­ra­şul Făget şi comunele ca­re fac parte din Mi­cro­re­giu­nea “Ţara Făgetului”: Bara, Balinţ, Bârna, Dumbrava, O­haba Lungă, Mănăştiur, Fârdea, Pietroasa, Nădrag, Mar­gina, Traian Vuia, Cur­tea, Tomeşti şi Coşteiu, dar şi alţi pasionaţi, care pot con­cura în particular.

“Va fi în principal con­cur­sul de mâncare la ceaun, dar am invitat toate co­mu­ne­le să-şi anunţe gos­po­da­rii, pentru a fi prezenţi şi cu produse tradiţionale din zo­na noastră. Este prima ediţie şi ne dorim să fie una reu­şi­tă. Ambianţa de sărbătoare va fi întreţinută şi de muzica populară bănăţeană de ca­li­tate”, ne-a declarat Ioan Li­honi, primarul Bet­hau­se­nu­lui.

Toţi participanţii vor pri­mi diplome, însă primele trei locuri vor fi recom­pen­sate cu premii care au le­g­ă­tu­ră cu domeniul gastro­no­mic. Astfel de manifestări au loc şi în alte localităţi ale estului judeţului Timiş, cele mai cunoscute fiind or­ga­ni­za­te la Buziaş şi Dumbrava, care are o tradiţie de peste zece ani, scrie redesteptarea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns