S-a redeschis circulația pe A1 Orăștie – Sibiu

Autostrada Lugoj Deva 1

Lucrările de reconstrucție de pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu au fost finalizate. Comisia de inspecție tehnică, împreună cu reprezentanți ai poliției rutiere, au inspectat lucrările executate pe sectorul cuprins între km 60+500 și km 60+600. De asemenea au fost vizitate și analizate și celelalte puncte remediate de pe lotul 3.

În urma vizualizării și analizării calității lucrarilor care au facut obiectul contractului „Servicii de proiectare constând în întocmirea PT+DDE și Asistență Tehnică pentru zona cuprinsă între km 60+500 și 60+700 și pentru remedierea degradărilor constatate în vederea redeschiderii traficului rutier la obiectul de investiții Autostrada Orăștie – Sibiu Lotul 3”, comisia a constatat că sunt îndeplinite condițiile necesare deschiderii traficului rutier în deplină siguranță.

Au fost verificate testele privind capacitatea portantă, rugozitatea și planeitatea sectorului de autostradă Cunța – Săliște. La fazele determinante pe timpul execuției lucrărilor de remediere a participat și Inspectoratul de Stat în Construcții, conform legislației în vigoare. Laboratorul propriu al DRDP Cluj a asigurat asistența tehnică de specialitate pe timpul executării lucrărilor. Comisia a constatat că lucrările efectuate corespund din punct de vedere tehnic și calitativ, respectând reglementările în vigoare.

De asemenea, având în vedere problemele identificate în execuția acestui lot de către antreprenorul cu care a fost reziliat contractul, compania a decis expertizarea întregului lot 3 Orăștie – Sibiu. În prezent procedura de achiziție a expertizei este în desfășurare. Traficul a fost reluat fără restricții, cu respectarea Codului rutier, începând de ieri după-amiază.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “S-a redeschis circulația pe A1 Orăștie – Sibiu

Lasă un răspuns