REVOLTĂTOR! A trebuit să fie violată o fetiţă de opt ani ca să mai aflăm de afacerile securiştilor

posta timisoara

Un caz de-a dreptul cutremurător s-a petrecut sâmbătă la Poşta Mare din Timişoara, când o fetiţă de opt ani a fost violată de portarul acestei instituţii. Micuţa fusese lăsată în grija paznicului chiar de mama sa, angajată la poştă, care avea unele treburi de rezolvat la serviciu. În timp ce femeia era în birou, monstrul de la poartă a abuzat-o fizic pe fetiţă, provocându-i traume care cu greu pot fi date uitării.

Este lesne de înţeles că şi mama minorei trece printr-un şoc care nu poate fi descris în cuvinte: să porţi povara că ţi-ai lăsat copilul în mâinile unei brute e prea mult pentru orice părinte. Cine e de vină? Portarul-violator a fost arestat, cum era şi normal, dar asta nu rezolvă problema. În spatele atrocităţii de la Poşta Mare stau afaceri ascunse, grupuri de interese şi încrengături care permit să se facă astfel de grozăvii.

Ieri era la securitate, azi e la „security”

Monstrul de la poştă se numeşte Horea Rotar, are 63 de ani şi locuieşte în Chişoda. Fiind la o asemenea vârstă, era de presupus ca portarul să fie un om aşezat, la locul lui, căruia nu îi stă capul la asemenea fărădelegi. Aşa şi părea la prima vedere, după cum spun angajaţi ai poştei.

„Tot timpul făcea pe binevoitorul, îţi deschidea uşa şi te saluta respectuos. Nu l-am fi crezut în stare de aşa ceva”, spun mai mulţi salariaţi din poştă. Infractorul nu era însă angajat al poştei, ci al unei firme de securitate, cu care instituţia avea contract de colaborare.

Firma în cauză se numeşte „Tiger Security” şi are sediul central în Bucureşti, având afaceri în toată ţara. Cum a putut o firmă care se pretinde a fi de anvergură naţională să angajeze un asemenea monstru? Am sunat la sediul central şi am rămas înmărmuriţi: cei de acolo habar nu aveau de tragedia de la Timişoara, darămite să facă o anchetă internă.

tiger-security

Mai mult, persoana abilitată să facă declaraţii refuza să creadă că un angajat de la „Tiger” ar fi comis o asemenea nenorocire şi a venit cu o întrebare pe cât de stupefiantă, pe atât de imbecilă: „Aveţi dovezi?”. Adică, aveţi un filmuleţ sau măcar nişte poze cu violul?

E scandalos, dar şi mai revoltător a fost aflat când am aflat cine se ascunde în spatele acestei firme. Punctul de lucru din Timişoara este condus de un anume Ambrozie Pantea, fost securist înainte de 1989! Pantea nu a fost un agent oarecare, ci chiar a fost audiat în procesul morţilor de la Timişoara.

Terifiant, dar el este cel care, în 17 decembrie 1989, a distribuit 272 de pistoale-mitralieră, cu muniţie de război, unor cadre de securitate şi de miliţie! Pantea era maistru-militar şi gestiona depozitul de armament şi muniţie al Inspectoratului Ministerului de Interne Timiş. Aşadar, în 1989 împărţea arme pentru a se trage în timişoreni, acum trimite agenţi care să violeze copii!

Contactat de Renaşterea bănăţeană, Ambrozie Pantea, când a aflat despre ce e vorba, a susţinut că e în trafic şi nu poate vorbi. Am revenit mai târziu, dar nici vorbă să mai răspundă la telefon.

Contracte cu dedicaţie pentru foştii securişti

Şefii de la poşta timişoreană nu pot fi răspunzători pentru nenorocirea de sâmbătă, întrucât toate contractele se încheie la Bucureşti. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care angajaţii poştei au protestat chiar zilele trecute în stradă. Nemulţumiţi de salariile foarte mici, sindicaliştii au acuzat conducerea centrală nu doar de lipsă de transparenţă, ci chiar de hoţie. Or, un contract cu o asemenea firmă care are ramificaţii în trecutul securistic lasă loc la tot felul de suspiciuni.

Cum s-au încredinţat serviciile de pază, li se făceau controale agenţilor sau erau mutaţi dintr-un loc în altul fără nici o verificare? Sunt întrebări care nu pot fi lăsate fără răspuns şi pe care instituţiile statului sunt obligate să le clarifice.

Momentan, atmosfera în Poşta Mare este foarte încordată. O parte a angajaţilor au declarat că sunt în stare de şoc şi că se tem pentru integritatea lor, atâta vreme cât această firmă va răspunde în continuare de „securitate”.

„Ne sperie faptul că aceşti agenţi au armament în dotare, vă daţi seama ce ar fi în stare să facă… Nu mai avem nici o siguranţă. După ce că nu avem salarii, acum nici în linişte nu mai putem veni la lucru”, spuneau unele angajate.

Dincolo de toate aceste aspecte, nenorocirea de la Poşta Mare aduce din nou în discuţie problema firmelor de securitate şi a celor care le păstoresc, majoritatea fiind foşti securişti, miliţieni, poliţişti sau chiar interlopi şi care fac parte dintr-o categorie definită printr-un cuvânt pe cât de vag, pe atât de des folosit: SISTEMUL.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

12 thoughts on “REVOLTĂTOR! A trebuit să fie violată o fetiţă de opt ani ca să mai aflăm de afacerile securiştilor

  1. Sa mai ai mila de eii sincer prea simple legile asta ar merita simularea inecului in fiecare zii si nu lasat sa moara pt a putea fi chinuit zilnic pana se usca din picioare .Partea intunecata a Romaniei fosta securitate tot are acess si acum la sistem datorita politici duse de PSD fost PCR trebuie partide noi cu oamenii ales dupa fapte onesti nu vorbe si minciuna politica

  2. felicitari pentru articolul care merge la esenta, la aceste firme, la umbra securistilor noi si vechi , adevarate organizatii paramilitare

  3. In pragul pensionarii, acesti babalaci cu mintea tulbure, incompetenti si plini de vicii, reprezinta majoritatea „paznicilor”platiti si sustinuti in final de noi, ca sa doarma in post ori ca sa ne violeze copiii !
    Unde sunt „ai nostri ca brazii” ?

  4. sa vedeti ce specimene sunt la Resita, si nici nu nu au armament desi in contract scrie clar ca trebuie sa detina arme cu munitie reala…firma de apartament…

  5. cei de la Bucuresti sunt de vina, acesate contracte se atribuie de multi ani cu dedicatie firmelor de partid, firma le da 4 lei pe ora , ce oameni credeti ca lucreaza la firmele astea pe 4 lei /ora? fisele medicale se dau pe 100 de lei , poti sa fii si handicapat si tot le obtii, politia este si ea in cardasie cu cei de la Bucuresti, dar in primul rand directorii de OJP-uri care au acceptat tacit aceasta firma de r….t., nici macar nu au armament desi in contract scrie ca trebuie sa fie dotati cu arme de foc dar probabil le-a fost si sefilor din firma(firma de apartament- a se verifica) frica sa le dea la toti tampitii arme letale…

  6. La aceste firme lucreaza babalici in pragul pensionarii, tinerei analfabeti si retardati mintali! Firmele incaseaza peste 2000 ron/agent iar respectivul primeste salariul minim pe economie. Diferenta reprezinta bani pentru sefii fosti securisti si pentru spaga data pentru obtinerea contractelor

  7. ce va mira ca un fost securist care de fapt a ramas acelasi securist cand de fapt tot un securist care ancheta revolutionari in dec.89 pe nume pasca a fost procuror sef comunist in dec.89 acum esta mandria universitatii de vest timisoara si care o sa-i albeasca plagiatul lui kovesi al carui tata a fost tot un procuror comunist.

  8. Si tot n-am inteles care e legatura cu ce meseria ai sau ai avut cu faptul ca la 63 ani violezi copii dr clasa a 2-a. un alt articol de 2 bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *