Vinul şi cu papricaşul au „înnebunit” oraşul

festival buzias

O adevărată nebunie, în sensul bun al cuvântului, a fost sâmbătă şi duminică la Buziaş.

Peste 20.000 de participanţi, după estimările organizatorilor, au fost prezenţi la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului, desfăşurat la intrarea în Parcul Central (dinspre Baia 1).

Practic, la orele amiezii, cu greu se mai putea găsi locuri la mese, lumea fiind foarte interesată de surprizele pregătite de organizatori. Oferta a fost pe toate gusturile, cu bunătăţuri care mai de care mai ispititoare: papricaş de porc, de vită, de oaie şi chiar de peşte; sărmăluţe; carne la grătar; mititei; frigărui; ţuică; vin; must; castane prăjite; tot felul de dulciuri şi prăjituri.

festival-buzias1Partea culinară a foct completată de cea artistică şi culturală, muzica, dansul şi demonstraţiile de artă întregind tabloul unor după-amieze plăcute de toamnă, la care şi-au dat concursul peste 700 de artişti, solişti şi dansatori.

Pentru ca festivalul să aibă parte şi de suspans, au fost premiaţi cei mai buni preparatori de papricaş şi de vin, după degustările de rigoare.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş, în colaborare cu primăria din localitate şi cu casa de cultură.

Primarul Sorin Munteanu a declarat că acest festival a intrat, deja, în tradiţia oraşului: „Ne bucurăm că şi la cea de-a opta ediţie am avut o participare atât de impresionantă.

Este un eveniment care s-a consacrat, iar faptul că avem chiar şi participare internaţională este un motiv de mândrie.

Festivalul papricaşului este organizat de opt ani, iar în urmă cu cinci ani am decis să adăugăm şi componenta vinului, pentru că avem un potenţial viticol, mă refer la Dealul Silagiului, pe care trebuie să-l promovăm”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns