Un mort și un rănit în urma furtunilor devastatoare din Austria: „În 4 ore a plouat cât în toată luna iunie” (video)

Un mort și un rănit în urma furtunilor devastatoare din Austria: „În patru ore a plouat cât în toată luna iunie” (video)

Un mort și un rănit în urma furtunilor devastatoare din Austria: „În patru ore a plouat cât în toată luna iunie” (video)

Furtuni devastatoare în Austria – Ploile abundente au declanșat alunecări de teren și inundații, izolând mai multe localități.

În Villach-Land din Carintia, un bărbat în vârstă de 82 de ani a fost luat de o alunecare de noroi. Mai multe elicoptere au căutat oameni izolați.

Furtuni devastatoare în Austria

„În Ariach a plouat în jur de 150 de litri pe metru pătrat în doar patru ore. Este atât de mult cât plouă în mod normal aici pe tot parcursul lunii iunie la un loc. Au fost furtuni cu grindină mare. Nu numai în Carintia, ci și în Salzburg s-au produs pagube majore, inundații și blocaje rutiere – alunecări de teren și tot ceea ce vine cu ele”, spune meteorologul austriac Marcus Wadsak la BILD.

Furtunile puternice au devastat localități din districtul Villach-Land

În districtul Villach-Land și, în principal, în comunitatea Treffen am Ossiacher See au avut loc alunecări de teren

În districtul Villach-Land, râurile au ieșit din albie miercuri noaptea. În stațiunea de la Lacul Ossiach și în stațiunea climatică de sănătate Arriach, oamenii au fost rugați să stea acasă cu un avertisment de apărare civilă.

Purtătorul de cuvânt al Crucii Roșii din Carintia, Melanie Reiter, a declarat că trei sate din statul sudic au fost complet „despărțite de lumea exterioară”. „Acolo pare sălbatic”, a adăugat ea.

Furtuni devastatoare în Austria – meteorologul Wadsak vede regiunea alpină în pericol

„Încălzirea în regiunea alpină este de două ori mai puternică decât media globală. În Austria avem deja două grade mai mult decât înainte de industrializare.

Căldura din Innsbruck este cu trei săptămâni mai devreme decât în ​​urmă cu 30 de ani.

Nu este doar creșterea temperaturii. Atmosfera mai caldă poate reține mai multă apă, așa că vedem din ce în ce mai des cantități fără precedent de ploaie.

Iar aerul mai cald transportă mai multă energie. De aceea furtunile devin tot mai sălbatice. Aceasta este o simplă fizică și a fost prevăzută de 50 de ani. Dar nu am vrut să credem suficient în știință”, explică expertul Wadsak pentru BILD.

CITEȘTE ȘI: 200 de hectare de culturi agricole au fost mistuite de flăcări în câteva ore

Potrivit APA, o alarmă de apărare civilă a fost declanșată și în statul Salzburg. Locuitorii din Leißnitzbach, care duce la inundații, au fost rugați să rămână în casele lor din cauza inundației iminente și să nu intre în subsol sau în parcarea subterană.

Meteorologul Wadsak a declarat la BILD: „Din punct de vedere meteorologic, o limită a masei de aer era chiar peste mijlocul Austriei. Am avut doar 18 grade pe Lacul Constance, dar 36 de grade pe Lacul Neusiedl, conform ziarulromanesc.at.

Acestea sunt extreme opuse pe care natura vrea să le echilibreze. Asta se întâmplă cu vânturi puternice – am avut vârfuri de furtună de peste 100 km/h în mai multe locuri – și cu furtuni puternice”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *