Un adolescent a avut nevoie de un transplant de plămâni, după ce fumatul țigărilor electronice i-a afectat organele

tigari electronice

Un adolescent de 17 a avut nevoie de un dublu transplant de plămâni după ce organele i-au fost afectate de fumatul țigărilor electronice.

Tânărul din Statele Unite a ajuns la spital cu probleme respiratorii și la început s-a crezut că este vorba despre pneumonie. Dar starea americanului s-a agravat atât de rău încât medicii l-au conectat la aparate ca să-l țină în viață.

După mai multe analize, doctorii și-au dat seama că plămânii adolescentului au fost afectați iremediabil de țigara electronică și că va avea nevoie un transplant ca să supraviețuiască.

Familia adolescentului a fost de acord cu publicarea poveștii în speranța că ar putea salva alte vieți.

Autoritățile americane au raportat 39 de decese și peste 2.000 de cazuri confirmate sau probabile de afecțiuni pulmonare, provocate de țigări electronice.

„Am descoperit inflamații și leziuni pe o suprafață foarte mare, dar și mai multe locuri cu țesuturi moarte. Plămânul era atât de tare și de cicatrizat încât a trebuit să-l scoatem pur și simplu din piept. Ceva atât de grav nu am mai văzut până acum”, spune Hassan Nemeh, medic

„Fără măsurile eroice pe care le-am luat în acest caz, tânărul pacient ar fi murit. Nu avem nicio îndoială”, spune Nicholas Yeldo, medic.

Boli pulmonare asociate cu țigările electronice

Numărul tot mai mare de decese asociate cu vaping-ul a alarmat SUA. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA elaborează o politică prin care produsele pentru ţigări electronice neautorizate şi care au alte arome în afară de tutun să nu se mai poată găsi pe piaţă.

CITEŞTE ŞI: Exclusiv! Țigările electronice au făcut primele victime la Timișoara

CDC a recomandat oamenilor să se abţină de la utilizarea tuturor ţigărilor electronice, deoarece nu sunt încă cunoscute cauzele specifice care au condus la bolile pulmonare.

Vedeţi imagini video pe digi24.ro
Sursa text şi foto: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *