Turmă de mistreţi filmată căutând hrană sub stratul gros de zăpadă, într-o pădure din Banat (VIDEO)

mistreti 2

O turmă de mistreţi a fost filmată căutând hrană sub stratul gros de zăpadă într-o pădure de pe raza Ocolului Silvic Teregova din Caraş-Severin, imaginile fiind postate pe Facebook de Romsilva.

Mistreţii au fost filmaţi de la o distanţă mică, în cadrul unei acţiuni de monitorizare a faunei.

Pădurile din zona munţilor Ţarcu, administrate de Ocolul Silvic Teregova, asigură toate condiţiile de linişte, adăpost şi hrană, zona având o faună bogată şi diversă.

„Femelele şi puii de mistreţ trăiesc în cârduri, acestea fiind conduse de scroafele cele mai bătrâne. Masculii cei mai puternici sunt solitari, iar ceilalţi masculi trăiesc în grupuri separate”, arată Romsilva.

În România, mistreţii sunt larg răspândiţi, trăind în pădurile de la câmpie, din Delta Dunării până în cele de munte. Preferă pădurile cu desişuri, pentru adăpost, şi cu specii care le asigură o parte din hrană. Hrana sa este majoritar vegetală, precum rădăcini şi tulpini, fructe, dar se hrăneşte şi cu larve, râme, gasteropode, ouă şi resturi animale. Este un animal robust, cu o lungime de până la 2 metri şi o înălţime de 1 metru.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează, prin Direcţia Silvică Caraş – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt pe raza Ocolului Silvic Teregova.

Mistreți caută hrană într-o pădure administrată de Romsilva la Ocolul Silvic Teregova

Turmă de mistreți caută hrană sub stratul gros de zăpadă într-o pădure administrată de Romsilva la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin.Mistreții au fost filmați de la o distanță mică de colegul nostru Petru Stoicănescu, în cadrul unei acțiuni de monitorizare a faunei. Specialiștii Romsilva monitorizează permanent fauna.Pădurile din zona munților Țarcu, administrate de Ocolul Silvic Teregova, asigură toate condițiile de liniște, adăpost și hrană, zona având o faună bogată și diversă.Femelele și puii de mistreț trăiesc în cârduri, acestea fiind conduse de scroafele cele mai bătrâne. Masculii cei mai puternici sunt solitari, iar ceilalți masculi trăiesc în grupuri separate.În România, mistreții sunt larg răspândiți, trăind în pădurile de la câmpie, din Delta Dunării până în cele de munte. Preferă pădurile cu desișuri, pentru adăpost, și cu specii care le asigură o parte din hrană. Hrana sa este majoritar vegetală, precum rădăcini și tulpini, fructi, dar se hrănește și cu larve, râme, gasteropode, ouă și resturi animale. Este un animal robust, cu o lungime de până la 2 metri și o înălțime de 1 metru. Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt pe raza Ocolului Silvic Teregova. Credit video: Petru Stoicanescu, Direcția Silvică Caraș – Severin***** Wild boars searching food under snow into a forest at Teregova Forest District in Caraș – Severin County, in #Romania #DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #Teregova #Caraș #CarașSeverin

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 22 februarie 2019

 

mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Turmă de mistreţi filmată căutând hrană sub stratul gros de zăpadă, într-o pădure din Banat (VIDEO)

Lasă un răspuns