Trei străini neisprăviţi ne-au scrijelit istoria

Trei străini neisprăviţi ne-au scrijelit istoria

Trei străini neisprăviţi ne-au scrijelit istoria.

În data de 3 septembrie 2023, în jurul orei 12:45, Poliția Municipiului Orăștie fost sesizată de către lucrători ai Postului Montan Grădiște cu privire la faptul că jandarmii au depistat trei bărbați de naționalitate tadjică, bănuiți că ar fi scrijelit diferite însemne, în incinta cetății dacice Sarmizegetusa Regia.

„Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului i-a identificat pe cei trei bărbați și a stabilit că aceștia (angajați ai unei societăți comerciale din Deva), în timp ce se aflau în incinta cetății dacice, au zgâriat trei pietre aflate în incinta cetății (cei trei bărbați au declarat faptul că se aflau în zonă ca și turiști și nu au știut că nu au voie să graveze pietrele respective)”, a transmis IPJ Hunedoara.

Polițiștii au întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările continuând în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor comiterii faptelor și a stabilirii prejudiciului.

CITEŞTE ŞI: Se pregătește ediția a 8-a a pelerinajului pe jos “Calea Sfântului Iosif”, de la Timișoara la Mănăstirea Partoș

Foto: IPJ Hunedoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Trei străini neisprăviţi ne-au scrijelit istoria

  1. O fapta urata si de condamnat.
    Pe de alta parte multe din pietrele ce se gasesc acolo sunt moderne, cu muchii taiate la 90 de grade si perfect netede – adica parte a muncii de „restaurare” din anii 1980.
    Barnele de lemn (dispuse pe marginea unor cercuri concentrice) au fost astfel aranjate pentru filmul Burebista.

    Pietre originale, montate acum 2000 de ani, se mai gasesc pe acolo si pot fi recunoscute dupa forma lor neregulata, datorata trecerii timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *