Se pregătește ediția a 8-a a pelerinajului pe jos “Calea Sfântului Iosif”, de la Timișoara la Mănăstirea Partoș

Se pregătește ediția a 8-a a pelerinajului pe jos “Calea Sfântului Iosif", de la Timișoara la Mănăstirea Partoș

Se pregătește ediția a 8-a a pelerinajului pe jos “Calea Sfântului Iosif”, de la Timișoara la Mănăstirea Partoș

În acest weekend are loc ediția a 8-a a pelerinajului pe jos “Calea Sfântului Iosif”, un eveniment tradițional care simbolizează drumul parcurs de Sfântul Iosif cel Nou în anul 1653, de la Timișoara la Mănăstirea Partoș.

Sfântul Iosif cel Nou este ocrotitorul iubit și venerat al Banatului (sărbătorit după calendarul ortodox în 15 septembrie), iar acest pelerinaj este văzut de credincioși ca o oportunitate de a se conecta cu istoria și spiritualitatea Partoșului.

CITEȘTE ȘI: Tehnici moderne de anestezie, la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

Pelerinajul are loc sâmbătă, 9 septembrie, începând cu Sfânta Liturghie la paraclisul Mănăstirii Timișeni, de la ora 5 dimineața. De acolo, pelerinii se vor îndrepta pe traseul familiar, trecând prin localitățile Șag, Parța, Cebza, Petroman, Ciacova, Ghilad, Ofsenița, Banloc și, în cele din urmă, Partoș.

„Sunteți cu toții bineveniți să vă alăturați acestui moment de rugăciune și reflecție. Veniți cu inimile deschise și lăsați-vă purtați pe urmele Sfântului Iosif”, transmit organizatorii.

La edițiile precedente, anual, peste o sută de pelerini s-au ostenit să străbată aproape 50 de koilometri, înmulțind pe cale rugaciunea și comuniunea frățească, asemuind osteneala pelerinajului cu strădania de fiecare zi a omului ce renaște duhovnicește în Hristos.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *