Trei medalii obţinute de un sportiv timişorean la Campionatul Mondial de Powerlifting

sorin cazacu

Sportivul timişorean Sorin Cazacu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor şi a cucerit trei medalii la Campionatul Mondial de Powerlifting rezervat categoriei masters, întrecere ce s-a desfăşurat, în perioada 3-8 octombrie, la Tallinn.

Cinci români au participat la competiţia din Estonia, doi dintre ei reprezentând CS Caza Powerlifting. Cazacu, încadrat tot la categoria 120 de kilograme, a luat aur la genuflexiuni (362,5 kg, cea mai mare greutate ridicată la acest mondial), bronz la împins din culcat (280 kg) şi argint la total (912,5 kg), ratând de puţin podiumul la îndreptări, unde a încheiat al patrulea (270 kg).

„Am avut nouă încercări din tot atâtea posibile, n-am avut nici o ratare. Eu am dat test antidoping şi acum, la mondial, şi la european. A venit WADA să mă controleze”, ne-a declarat Sorin Cazacu.

Colegul său Ovidiu Negulici (categ. 74 kg) a fost al patrulea la genuflexiuni (212 kg), al cincilea la împins din culcat (137,5 kg), al optulea la îndreptări (205 kg) şi al cincilea la total (554,5 kg).

Schimbare de adversar >> Flavius Biea va întâlni un boxer ungur în cadrul galei de vineri seară

Alţi trei români au participat la întrecere de la Tallinn: Lucica Olah (categ. 63 kg – o medalie de aur, una de argint şi două de bronz, din Râmnicu Vâlcea), Ovidiu Pănăzan (categ. 83 kg – o medalie de aur la împins din culcat, din Alba Iulia), Daniel Bălăiţă (categ. 93 kg – o medalie de argint la împins din culcat, din Braşov).

„Mulţumiri secretarului general al Federaţiei Române de Powerlifting, Ovidiu Pănăzan, Primăriei Timişoara, Consiliului Judeţean Timiş, celor de la SmartFit şi Vitabolic, lui Levente Revesz şi colegilor mei de echipă”, a ţinut să mai precizeze Sorin Cazacu.

Foto: Facebook


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns