Scăderi de impozite şi taxe în Timișoara

timisoara 8

Primarul orașului de pe Bega, Nicolae Robu, a anunțat, marţi, scăderi de impozite și taxe locale pentru anul 2017. Astfel, impozitele pentru clădiri rezidențiale în proprietatea persoanelor fizice vor scădea de la 0,1 la sută din valoarea de impozitare cât a fost în acest an, la 0,08 la sută, minimul prevăzut de lege.

Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul va scădea de la 0,6 la sută în 2016, la 0,2 la sută în 2017. Pentru persoanele juridice, impozitul pe clădiri rezidențiale va scădea anul viitor de la 0,1 la sută, la 0,08 la sută, în timp ce pentru clădirile nerezidențiale va rămâne tot de la unu la sută.

Taxa pentru reclamă și publicitate se va menține la aceeași valoare. În schimb, impozitul pe spectacole, care s-a situat între doi și cinci la sută în acest an, va deveni zero în 2017. Va fi menținută bonificația de zece la sută pentru plata anticipată integrală a impozitelor până la 31 martie și va exista o scutire de impozit pentru clădirile la care s-au efectuat lucrări de creștere a calității arhitectural-ambientale.

Mijloacele de transport hibride au avut o scutire de 95 la sută din impozit și vor plăti zero lei anul viitor. Impozitul pentru navele de transport și agrement va sădea de la 1.190 la 500 de lei. De asemenea, vor exista unele scăderi la costurile certificatelor de urbanism și pentru racordarea la rețelele de utilități.

Vor fi micșorate taxele pentru restaurante, cluburi și alte activități asemănătoare, fiind favorizate cele cu suprafețe mari, de peste 500 mp, care plăteau 4.000 de lei. Astfel, pentru suprafețe între 501 și 700 mp, taxa va fi de 1.000 de lei, între 701 și 900 mp, va fi 1.500 de lei, iar peste 900 mp, taxa va fi de 2.000 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns