Schimbare de adversar >> Flavius Biea va întâlni un boxer ungur în cadrul galei de vineri seară

Flavius Biea box 4

Pugilistul rus Roman Seliverstov nu a reuşit să-şi rezolve în timp util problemele cu viza şi a fost scos de pe cardul galei de box profesionist „Noaptea campionilor – Bombardament în arenă”, ce va avea loc vineri seară la Circul Globus din Bucureşti.

El trebuia să-şi încrucişeze mănuşile cu Flavius Biea, care în cele din urmă va urca în ring cu maghiarul Ferenc Hafner, înlocuitor de aceeaşi vârstă – 40 de ani – cu rusul Roman Seliverstov.

Noul adversar al timişoreanului este stângaci şi are la activ 37 de meciuri (26 de victorii şi 11 înfrângeri).

„N-am avut ce să fac, rusul a avut probleme cu viza. Miercuri dimineaţă, la ora patru, voi pleca la Bucureşti, în aceeaşi zi avem un antrenament cu publicul. M-a încurcat puţin această schimbare, am fost stresat, dar acum sunt bine. Voi avea în faţă un adversar mult mai tare decât rusul. După acest meci mă voi odihni doar trei-patru zile, voi pleca undeva cu soţia, îmi voi închide telefonul în această perioadă, după care îmi voi relua antrenamentele. Vreau să fiu în formă, pentru că mă aşteaptă un an greu, cu multe meciuri”, ne-a declarat, luni, Flavius Biea.

Unchiul său, Gheorghe Biea, unul dintre cei care l-au pregătit pentru meciul de vineri seară, nu va putea fi alături de el. „Nu voi fi în colţul lui Flavius pentru că urmează să plec, joi, la Freiburg, în Germania. Este pregătit, am încredere în el, are experienţă la profesionişti, a strâns zece meciuri şi sper să-şi continue activitatea, ba chiar să atace titlul european, cred că anul viitor va putea emite pretenţii în acest sens dacă va merge bine şi va câştiga toate meciurile. Am făcut pregătirea în funcţie de adversar. Va boxa cu un ungur, un stângaci, un sportiv destul de bun, dar nu cred că vor fi probleme. Aşa cum am spus, Flavius este pregătit!”, ne-a spus Gheorghe Biea.

stefan-mercea-boxŞi Ştefan Mercea, un antrenor cu experienţă în boxul suedez, îi este alături lui Flavius Biea. „A fost cam din scurt, dar suntem în grafic. Aşteptăm data de 14 octombrie, Flavius va fi foarte bine pregătit în acea zi. Ne-am pregătit pentru opt reprize. În Suedia am avut plăcerea să lucrez cu un antrenor rus cu un imens bagaj de cunoştinţe. Acesta a pregătit şi grupe de amatori, şi boxeri profesionişti, acolo am putut să fac diferenţa între pregătirea celor două categorii. Rusul s-a mutat în Spania, unde planificăm să mergem şi noi într-un stagiu de pregătire. Acolo vin sportivii lui Ricky Hatton, lotul Ucrainei şi mulţi alţi sportivi de talie mondială au mai fost acolo. Am avut foarte multe de învăţat de la el. În ţară am lucrat cu maeştrii Paszmany, Koş şi Biea. Am învăţat şi biomecanica loviturilor, care sunt mai grele la profesionişti, fiecare pumn trebuie să însemne ceva, aceasta este o deviză a profesioniştilor”, ne-a precizat, la rândul său, Ştefan Mercea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns