Trei cetățeni străini, prinși la muncă, în Timișoara, fără acte în regulă, expulzați din România

În urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de la imigrări au depistat trei cetățeni străini din Serbia, Bosnia Herțegovina și Albania, care desfășurau activități lucrative fără a îndeplini condițiile legale și un irakian cu ședere ilegală.

CITEȘTE ȘI: Casă oferită gratis, plus 5 hectare de teren. Proprietarii caută o familie nevoiaşă

Cei trei străini au fost obligați prin decizii de returnare să părăsească teritoriul României, iar irakianul a fost luat în custodie publică în vederea îndepărtării sub escortă.

În urma controalelor la două societăți comerciale cu obiect de activitate producerea și comercializare produselor de panificație, polițiștii au depistat trei bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 43 de ani, din Serbia, Bosnia Herțegovina și Albania, care desfășurau activități lucrative fără aviz de angajare.

CITEȘTE ȘI: Cum arată astăzi studenţii criminali de la medicină

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele străinilor decizii de returnare prin care s-a stabilit obligația să părăsească teritoriul României în 15 zile, iar la ieșirea din țară va fi institutită măsura de interdicție a intrării în România pentru perioade de la șase luni până la un an de zile.

CITEȘTE ȘI: Inconștiență la volan. Depășire periculoasă a șoferului unui autobuz, în județul Timiș (Video)

Totodată, polițiștii de imigrări au sancționat contravențional reprezentanții societăților comerciale, cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

De asemenea, în cadrul acțiunilor, a fost depistat, cu ședere ilegală, un bărbat de 41 de ani, din Irak.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinul a fost solicitant de azil și nu a părăsit țara la finalizarea procedurii, ca urmare a respingerii cererii.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns