Județul Timiș, în sărbătoare

În anul 2016, CJT a decis ca 28 iulie să fie Ziua Județului Timiș, o sărbătoare locală prin care este marcată instalarea administrației românești în zonă.

CITEȘTE ȘI: Casă oferită gratis, plus 5 hectare de teren. Proprietarii caută o familie nevoiaşă

La 28 iulie 1919, dr. Aurel Cosma a fost instalat în funcția de prefect, preluând administrația în numele statului român în județul Timiș, în Timișoara și în zona fostului comitat Torontal, zone revenite României în urma Conferinței de la Paris.

Cu acest prilej, Consiliul Județean Timiș organizează vineri, 27 iulie, Ziua Porților Deschise, cu intrarea liberă între orele 10 și 12.

Evenimentul este dedicat copiilor, iar înscrieri se pot face pe adresa de email [email protected] sau la numărul de telefon 0256/406.337.

CITEȘTE ȘI: Cum arată astăzi studenţii criminali de la medicină

Turul organizat de CJT cu ocazia Zilei Porților Deschise este completat cu o serie de expoziții ce pot fi vizitate la Centrul Multifuncțional Bastion, astfel: ora 10 – Expoziție de presă istorică – Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”; ora 11 – Expoziție 100 România Art – Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș; ora 12 – Expoziție „Portul tradițional bănățean. Semn și simbol” – Muzeul Satului Bănățean.

CITEȘTE ȘI: Inconștiență la volan. Depășire periculoasă a șoferului unui autobuz, în județul Timiș (Video)

În 28 iulie, CJT și instituțiile de cultură subordonate organizează Ziua Județului Timiș. Programul manifestărilor care vor avea loc la Bastionul Theresia este următorul: ora 18 – expoziție „Personalități istorice din Banat și România”; ora 19 – schimb de gardă; ora 20 – concert Cobzality și Direcția 5; ora 22 – foc de artificii.

0 Comments

No Comment.