Transportul public din Timişoara prinde viteză

După o perioadă în care transportul public din Timişoara părea să rămână încremenit în trecut, lucrurile încep să iasă din amoreţeală, fiind create premisele dezvoltării unor servicii de calitate.

CITEȘTE ȘI: Gospodar fără pereche: un primar din Timiș dărâmă ce-a renovat fostul edil – Foto/Video

Primele semne au apărut deja, iar odată cu conturarea bugetului din acest an, unul destul de ambiţios, există motive serioase pentru ca timişorenii să poată spera la o îmbunătăţire evidentă a transportului în comun.

Nicolae Bitea

Noua echipă de conducere a Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT), în frunte cu preşedintele Consiliului de administraţie, Cosmin Buboi, şi directorul general Nicolae Bitea, a stabilit obiective spectaculoase, care, dacă se vor concretiza, vor fi cu siguranţă apreciate de călători.

CITEȘTE ȘI: Femeia ucisă cu 18 lovituri de cuțit, sub ochii copilului, ceruse ordin de protecţie împotriva bărbatului

Astfel, una dintre ţinte o constituie dezvoltarea transportului şcolar.

Au fost introduse, deocamdată, cinci trasee şi, având în vedere interesul crescut al timişorenilor, în 2019 STPT intenţionează să dubleze numărul acestora.

Totodată, se doreşte reducerea timpilor de aşteptare între curse, o măsură în acest sens fiind reabilitarea atelierelor de întreţinere.

Cosmin Buboi

Dotările avute în vedere vor asigura o fiabilitate crescută pentru vehicule. Una dintre problemele care trebuie soluţionată în acest an o reprezintă partea de resurse umane, prin angajarea a încă 50 de conducători auto, care să asigure personalul necesar desfăşurării în condiţii optime a transporului public.

În acelaşi timp, vor fi amenajate mai multe spălătorii profesionale, în ideea de a creşte gradul de curăţenie şi, implicit, confortul călătorilor.

Va fi introdusă, în curând, şi o nouă modalitate de plată, mult mai apropiată de era tehnologică.

Astfel, pe lângă plata cu telefonul prin aplicaţia 24 pay, instituită deja, în mijloacele de transport în comun vor fi montate dispozitive electronice POS, prin care contravaloarea cursei va putea fi efectuată cu cardul.

0 Comments

No Comment.