Robu lansează campania „Timișoara curată”

Primarul municipiului de pe Bega le promite locuitorilor o urbe mai curată ca oricând și le cere încredere.

CITEȘTE ȘI: Gospodar fără pereche: un primar din Timiș dărâmă ce-a renovat fostul edil – Foto/Video

„Orașul nostru a traversat o perioadă cumplită din punct de vedere al serviciilor de salubritate.

Am explicat de multe ori care au fost cauzele și oricine de bună-credință a înțeles că nu a fost vorba de dezinteresul cuiva, ci de un concurs de împrejurări nefericite.

Consecința, însă, pentru noi, cei ce trăim în Timișoara, a fost aceeași și la fel de greu de suportat ca și cum era vorba de dezinteres: am ajuns să vedem în jurul nostru mizerie cum n-am văzut niciodată!

Vă imaginați cum m-am simțit eu, știind că toate nemulțumirile vin spre mine, fără să am nici cea mai mică vină și nici pârghii legale să rezolv problema rapid. Acum, greul a trecut! Noul sistem a început să funcționeze.

CITEȘTE ȘI: Femeia ucisă cu 18 lovituri de cuțit, sub ochii copilului, ceruse ordin de protecţie împotriva bărbatului

În primul rând, operatorul Retim, care acționează în numele asociației ADID, nu în numele primăriei, cum a acționat până acum, operator responsabil categoric de mizeria cu gunoi casnic prezentă peste tot în perioada de criză – hai să-i spunem astfel acelei perioade! – își face acum datoria.

Evident, întotdeauna e loc de mai bine și noi trebuie să vrem mereu să ajungem la mai bine.

În al doilea rând, primăria a reușit la a doua licitație să încheie un contract cu un operator de curățenie stradală – este vorba de firma austriacă Brantner – și în curând se va intra în normalitate și la acest capitol, înmulțindu-se numărul coșurilor de gunoi, ridicându-se prompt gunoiul din ele, măturându-se și spălându-se cât de des va fi nevoie străzile, piețele și trotuarele”, a explicat Nicolae Robu.

„Anunț acum, în premieră, stimați timișoreni: vom declanșa o adevărată campanie pentru aducerea orașului nostru la nivelul de model de curățenia!

Îi vom spune <<Timișoara curată!>>. Conținutul campaniei și programul activităților le vom anunța în curând. Aveți încredere!

De la a ne fi rușine cât de murdar ne-a fost orașul, vom ajunge la a ne mândri ce oraș curat avem.

Veți vedea!”, promite primarul Timișoarei, fără a da, deocamdată, alte detalii.

Între timp, realitatea mizeriei de pe străzi și de la colțurile străzilor continuă să facă parte din viața cotidiană a locuitorilor orașului.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Robu lansează campania „Timișoara curată”

  1. Buna ziua,
    Imi pare rau ca ati uitat faptul ca sunteti Primarul Timisoarei ales si aveti in subordine toate serviciile .
    Daca ar fi admise mai multe firme care sa faca curatenie in oras, iar noi am putea sa ne alegem partenerii de curatenie ( oamenii de rand, firme, asociatii de proprietari etc.) putand negocia termenii unui contract adevarat, eliminand faptul ca Retimul detine intreaga situatie facand regula jocului cum considera. Retimul nu se modernizeaza , arunca multe responsabilitati pentru care percepe taxe in spatele beneficiarilor , care de foarte multe ori nu sunt de calitate.
    Sa luam exemplul de la Arad unde colectarea gunoiului se face in recipiente inchise de catre firma de curatenie, spalarea pubelelor este atributul firmei etc
    Niciodata Timisoara nu a fost asa murdara ca acum .

  2. Pe zi ce trece mi-e tot mai rușine că trăiesc în orașul condus de un incompetent, megaloman, dispus să arunce vina pe alții, pe vânt, pe vreme, unul care niciodată nu-și asumă răspunderea.

Lasă un răspuns