Tramvaiul reșițean, devenit realitate. Primele imagini! Video

Tramvaiul reșițean, devenit realitate. Primele imagini! Video

Tramvaiul reșițean, devenit realitate. Primele imagini! Video

Operatorul reșițean de transport deschide săptămâna aceasta cu primele imagini ale noilor garnituri de tramvai, pe care le-a postat pe o rețea de socializare!

„Aflat în perioada de testare, noul tramvai reșițean este așteptat în orașul nostru! Odată cu finalizarea lucrărilor, această nouă investiție va facilita un trafic fluent și civilizat. Pentru cetăţenii Reșiței, aceste tramvaie înseamnă în primul rând confort, siguranţă, punctualitate.

Mulțumim reșițenilor pentru înțelegerea de care dau dovadă și îi încredințăm că deranjul produs de noile proiecte ale Primăriei Reșița va fi compensat din plin de confortul pe care îl vom resimți cu toții, pe măsură ce aceste investiții se vor finaliza, rând pe rând”, spune primarul Ioan Popa după ce o delegație a municipalității s-a întors din Turcia, unde a văzut primele garnituri de tramvai pentru proiectul derulat la Reșița.

Amintim faptul că au trecut aproape doi ani și șase luni din momentul în care, în 25 iunie 2020, municipalitatea reșițeană semna cu DURMAZLAR MAKINA SANAYI VETICARET A.Ș, partenerul turc, contractul în valoare de 135.362.500 de lei – TVA inclus, cu finanțare europeană. Iar termenul de livrare, dacă am fi avut linia și depoul puse la punct, era de 24 luni de la data semnării.

CITEŞTE ŞI: Investiție de 1,4 miliarde lei pentru construcția unei rețele de preluare a energiei electrice în Banat

Licitația a fost organizată de Ministerul Dezvoltării, pentru 13 garnituri bidirecționale, cu recuperare de energie la frânare, cu o viteză maximă de circulație de 70 km/h, limitată electronic la 50 km/h, cu o capacitate totală de cel puțin 92 locuri, din care minimum 28 pe scaune fixe, patru situate în apropierea ușilor duble, rezervate persoanelor cu mobilitate redusă sau femei însărcinate, un loc special pentru cărucior de copii și unul pentru cărucior rulant, destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Sursa: caon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *