Scriitorul Daniel Vighi, propus Cetățean de Onoare al Timișoarei

Timișoara pierde una dintre figurile sale emblematice. Scriitorul Daniel Vighi a plecat la Ceruri

Scriitorul Daniel Vighi, propus Cetățean de Onoare al Timișoarei

Universitatea de Vest din Timișoara și primarul Dominic Fritz îl propun pe scriitorul Daniel Vighi – membru fondator al Societății Timișoara, Alianței Civice și al Asociației Culturale Ariergarda – pentru distincția de Cetățean de Onoare al Municipiului Timișoara, transmite Primăria Timișoara.

CITEȘTE ȘI: 5 dintre victimele accidentului de lângă Făget, transportate la spitale în Timişoara, 2 cu elicopterele SMURD

„De numele lui Daniel Vighi se leagă o parte importantă a istoriei Timișoarei. Cunoscut prozator, eseist și publicist al generației optzeciste, în decembrie 1989 se alătură mișcărilor de protest care au condus la căderea regimului comunist.

Numele său este legat și de redactarea Proclamației de la Timișoara, cel mai puternic document al Revoluției din 1989, poate mai valabil astăzi decât oricând. Membru fondator al Societății Timișoara, Alianței Civice și Asociației Culturale Ariergarda, Daniel Vighi este un exemplu de luptător pentru Timișoara, pentru democrație și pentru libertate”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Propunerea Universității de Vest și a primarului Timișoarei va fi supusă aprobării Consiliului Local Timișoara în ședința de azi, marți, 15 noiembrie.

Foto: Facebook/Daniel Vighi


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Scriitorul Daniel Vighi, propus Cetățean de Onoare al Timișoarei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *