Mistreții, la un ”centru spa” din Banat (video)

Mistreții, la un centru spa din Banat

Mistreții, la un centru spa din Banat

Câțiva mistreți au fost surpinși relaxându-se într-o baltă dintr-o pădure din parcul Național Semenic – Cheile Carașului.

Imaginile surprinse de camerele de monitorizare a faunei au fost postate de Romsilva în mediul online.
”Arealul mistrețului în România este larg răspândit, trăind din zona de câmpie, în Delta Dunării şi până în zona de munte, preferând desișurile și pădurile care îi oferă adăpost.

CITEȘTE ȘI: Impact teribil! Poliţiştii au aflat cum s-a produs accidentul din Timiş. Două elicoptere SMURD şi mai multe ambulanţe au intervenit

Femelele și puii de mistreț trăiesc în cârduri, conduse de scroafele cele mai bătrâne. Masculii trăiesc separat, în grupuri sau, cei mai puternici, solitar.

Hrana mistrețului este majoritar vegetală şi constă în rădăcini, tuberculi, tulpini, fructe, dar în dieta sa intră şi larve, râme, gasteropode, ouă și resturi animale.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în judetul Caras-Severin, și are o suprafață de 36.052 hectare.

Aici există zece rezervații naturale, o rezervatie ștințifică și un sit UNESCO în zone de protecție strictă și integrală, și numeroase obiective și trasee turistice” este textul care însoțește imaginile cu mistreții delectându-se la spa.

Video: Romsilva


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *