Toată suflarea unei comune timişene se mobilizează. Zona e ruptă de restul judeţului

giera 1

Când unele persoane se află în imposibilitatea de a merge la școală din cauza lipsei mijloacelor de transport în comun – cu toate că suntem în secolul XXI, când nu ar trebui ca acest lucru să reprezinte o problemă – toată suflarea comunei se unește pentru a le oferi tinerilor accesul la educație.

Comuna Giera este ruptă de restul județului, după ce, prin 2014, s-a decis ca trenul care trecea prin localitate să fie scos de pe traseu.

Citeşte şi: Simona Halep – victorie de senzaţie în cel mai nebun meci de la Australian Open! Video

Administrația locală a găsit înțelegere la o firmă privată, iar copiii care urmează cursuri la Deta au cum să ajungă la școală, însă cei care frecventează liceele din Timișoara găsesc cu greu o posibilitate de a pleca sau de a veni de la școală, la fiecare început sau sfârșit de săptămână.

Radu Vicol”Noi știm cam când vin ei vinerea din Timișoara până în Deta și dacă avem drum încolo, facem tot posibilul să luăm câțiva elevi și să-i aducem acasă. Sunt multe persoane din Giera care se oferă să-i ajute pe copii. Este normal, noi ne dorim să facă școală, așadar facem tot posibilul ca ei să simtă cât mai puțin această problemă”, spune Radu Vicol, primarul comunei Giera.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns