Cea mai vestică localitate din România, încremenită în timp. Despre investitori… nici vorbă!

Beba Veche

În cea mai vestică localitate din România, timpul parcă a stat în loc. „Investitorii nu vin pentru că nu avem punct de trecere a frontierei”, ne-a spus Ioan Bohancanu, primarul comunei Beba Veche.

Până în 2012, administraţia locală a făcută numeroase demersuri pentru deschiderea unui punct de trecere, însă acestea au fost în zadar. Având în vedere acest aspect, cei mai mulţi dintre locuitorii care pot să muncească, în jur de 300 de persoane, fac naveta la Sânnicolau Mare.

ioan bohancanuO altă parte a populaţiei active lucrează în străinătate, iar câţiva localnici, în agricultură. „15 copii au cel puţin unul dintre părinţi plecaţi în stăinătate, iar cele nouă familii sunt în permanenţă monitorizate de noi. Avem şi două cazuri în care copilaşii au rămas în grija bunicilor”, a adăugat Ioan Bohancanu.

Revenind la cei care muncesc în domeniul agricol, Ioan Bohancanu a apreciat că în localitatea pe care o conduce sunt cel puţin 40 de producători agricoli care muncesc între două şi 150 de hectare de teren. Referindu-se la fermieri – şi cum în judeţul Timiş se cresc cu precădere oi – edilul-şef e foarte supărat pe cei care deţin ovine doar pentru a primi subvenţia şi pentru a-şi vinde mieii:

„Nu am nimic cu ciobanii care mulg oile pentru brânză. Dar să creşti oile doar pentru subvenţie, să ocupi o parte importantă din păşunea comunală, în loc ca să realizăm perdele forestiere în zona noastră, care să protejeze localităţile de vântul constant care bate în regiune, mi se pare cel puţin deplasat”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cea mai vestică localitate din România, încremenită în timp. Despre investitori… nici vorbă!

  1. Perdele forestiere…auzi la el? De ce ai taiat toti plopii de pe marginea soselei? Atunci nu stiai ca vantul afecteaza comuna? Sunteti precum in desenele Captain Planet…aveti nevoie sa va. Salveze cineva,altfel veti trai ca in desert…va topiti vara si nu aveti ploi…deci domnule primar,lasa oile in pace si planteaza copaci,ca ai unde…

  2. Deplasat este ce faci tu…tai copacii…iei banii si nu faci nimic pentru comuna cu ei…si ii invidiezi pe oamenii din sat ca vor subventii…ofera loc de munca nene…

Lasă un răspuns