Un drum nou din Timiş a fost asfaltat în bătaie de joc! Cine plăteşte pentru prostie?

asfalt 5

Criteriul de bază după care se adjudecă licitaţiile publice este preţul cel mai mic, dar uneori firmele exagerează prin ofertele derizorii pe care le avansează, iar în astfel de cazuri treaba poate ieşi rău.

S-a întâmplat şi în cazul unui drum de pe raza comunei Ciacova, a cărui execuţie a contractat-o o firmă care a oferit la licitaţie doar 54 la sută din valoarea estimată a investiţiei!

Citeşte şi: Protest uriaş la Timişoara! Mii de persoane în Piaţa Victoriei

Petru Filip, primarul comunei Ciacova, ne relatează, însă, că varianta de acces de doar 800 de metri – care leagă localitatea Obad de Drumul judeţean 693 – a fost executată la parametrii ceruţi până spre final. Constructorul a zbârcit-o, însă, cu stratul final de asfalt.

„Stratul de uzură nu este corespunzător, iar dirigintele de şantier a dispus să fie refăcut. Soluţia pentru aducerea drumului la parametrii din proiect încă nu e definitivată, dar cel mai probabil va fi decapat stratul de uzură şi va fi pus asfalt nou. Acest lucru se va întâmpla peste circa două luni, de îndată ce vor fi temperaturi suficient de ridicate.

Se pare că ultimul strat a avut paramentrii calitativi ceruţi, însă a fost turnat pe vreme prea rece, pe la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut. Dacă firma executantă nu se va conforma, vom rezilia contractul şi vom organiza o nouă licitaţie”, susţine Petru Filip.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Un drum nou din Timiş a fost asfaltat în bătaie de joc! Cine plăteşte pentru prostie?

  1. Calea Aradului – Sanandrei, varianta care da din John Dir în sat. Făcut acum câțiva ani, acum arata absolut deplorabil. Gropi peste tot, drum prea ingust. Asta e județul Timiș și drumurile lui.

    1. Asta e societatea de consum.
      Orice produs expira sau se defecteaza la terminarea perioadei de garanție. Valabil și la autostrăzi. Satele banatene rezista de sute de ani. De ce? Pentru ca au fost scoase din mlaștini și mărăcini cu mult suflet și după multă truda. Lucru svabesc nu chinezisme sau bolșevisme de doi lei și trei parale.

Lasă un răspuns