Protest uriaş la Timişoara! Mii de persoane în Piaţa Victoriei

protest Timisoara 2

Peste trei mii de persoane, protestează, la momentul transmiterii acestei ştiri (ora 19), în Piaţa Victoriei din Timişoara, faţă de modificarea legilor justiţiei şi a codurilor penale.

Numărul celor care ajung în centrul capitalei Banatului creşte de la un minut la altul, ajungând, în jurul orei 19,30, la 4.000 de oameni.

Timişorenii strigă împotriva Guvernului PSD şi spun că nu este normal ca, după ce s-a murit în ’89 pentru libertate şi democraţie, acum, pentru un grup care numără câteva zeci sau sute de persoane care au probleme cu justiţia şi doresc să scape de răspundere, o ţară întreagă să fie umilită.

Protestatarii au adus în Piaţa Victoriei şi o caracatiţă cu imaginea lui Liviu Dragnea, iar pe tentacule au fost agăţate pozele unor politicieni.

Este caracatiţa corupţiei”, au strigat organizatorii acţiunii.

„Caracatiţa corupţiei” a fost ridicată deasupra capetelor protestatarilor în strigătele mulţimii. Oamenii au scandat ”Aţi reuşit, ne-aţi unit” şi ”Afară, corupţia din ţară” sau ”Democraţie, nu oligarhie”.

caracatita dragnea

Pe faţada Operei au fost înşirate portretele parlamentarilor PSD şi ALDE din Timiş, sub fiecare scrie „Tu cu ce te ocupi?„, iar dedesubt – „Ei au votat legile justiţiei!„.

La ora 19,30, timişorenii au pornit într-un marş pe străzile oraşului, scandând împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea.

La aceeaşi ora 19, în Piaţa Universităţii din Bucureşti erau circa 20.000 de oameni, iar la Cluj-Napoca – 5.000.

Potrivit Digi24, la ora 19,30, numărul protestatarilor din Capitală ar fi ajuns la 30.000, iar după alte 15 minute, la 35.000. La ora 20, protestatarii au început să ajungă în faţa Parlamentului.

Alte proteste majore sunt la Iaşi, Braşov, Oradea şi Sibiu.

La Bucureşti au fost şi incidente între protestatari şi jandarmi, forţele de ordine organizând filtre lângă Piața Universității, la gurile de metrou, și percheziționând aproape toate persoanele care sosesc.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, mai multe persoane au fost legitimate.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, a făcut precizări oficiale după incidentele de la protestul din Piața Universității și perchezițiile efectuate de jandarmi: „Înspre jandarmi au fost aruncate obiecte periculoase. Asupra unui protestatar s-a găsit o bâtă acum cinci minute”, a declarat Enache, precizând că anterior, în urma filtrelor instituite la punctele de acces în Piață, s-au mai găsit un pistol de jucătie, o șurubelniță, un box și un cuțit de vânătoare.

„Persoanele au fost conduse la secția de poliție pentru verificări și pentru luarea măsurilor de rigoare”, a mai precizat reprezentantul Jandarmeriei, la Antena 3.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Protest uriaş la Timişoara! Mii de persoane în Piaţa Victoriei

  1. Cea mai periculoasă armă găsită de ditamai jandarmeria a fost pistolul de jucărie. Bine că nu a fost un pistol cu apă, care e mai periculos decât cel de jucărie.

  2. Sa dea Dumnezeu sa ajunga la putere p.n.l- ul( p.d.l- ul) au mai fost, au taiat pensii salarii, sa taie 75%, atunci sa vedem, mai urla cineva? Amin

    1. 1% Tot atât cât IQ-ul multora ce comentează contra. Apropo, la Timișoara revoluția a fost declanșată de câteva sute de oameni. Ca peste ani sa apăra tot felul de jigodii sa dea prelegeri despre democrație și cifre.

Lasă un răspuns