Timișul și Caraș-Severinul îşi unesc forţele pentru un scop comun

Timișul și Caraș-Severinul îşi unesc forţele pentru un scop comun

Timișul și Caraș-Severinul îşi unesc forţele pentru un scop comun. Acordul de parteneriat pentru dezvoltarea în comun de proiecte de transport și mobilitate semnat la finalul anului trecut între municipiile Reșița și Timișoara și consiliile județene Caraș-Severin și Timiș a fost actualizat, luni, prin extinderea unuia dintre cele mai importante proiecte.

Inițial, cele patru administrații s-au angajat să lucreze la reabilitarea căii ferate Reșița Sud – Bocșa – Timișoara. Ulterior încheierii acordului, în urma discuțiilor purtate cu Ministerul Transporturilor, s-a propus cuprinderea spre reabilitare/modernizare și a tronsonului de cale ferată Voiteg – Stamora Moravița – frontieră.

Totodată, printr-o adresă transmisă de minister către Primăria Municipiului Reșița se menționează cuprinderea proiectului în graficul de activități în vederea accelerării implementării acestuia.

„Ne bucură deschiderea de care au dat dovadă reprezentanții Ministerului Transporturilor. Proiectul de reabilitare a căii ferate între Reșița, Timișoara și Stamora Moravița este extrem de complex și avem nevoie de angajamentul autorităților de la București. Dincolo de finanțarea acestuia, pe care o vom rezolva cel mai probabil prin fonduri europene, proiectul va presupune și depășirea unui <<munte>> de birocrație. Contextul actual, în care atât cele patru administrații locale, cât și cele centrale se concentrează pe accelerarea investițiilor publice, ne dă totuși speranța că nu vom zăbovi foarte mult printre hârtii”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.

CITEŞTE ŞI: Situație alarmantă. Migranți din toată țara invadează Timișoara. Primarul Dominic Fritz se va întâlni mâine cu ministrul de Interne

Reamintim că, pe lângă proiectul menționat, acordul de parteneriat mai are în vedere modernizarea infrastructurii feroviare pentru implementarea soluției tip „train-tram” pe ruta Berzovia – Oravița – Anina. De asemenea, se acordă o importanță majoră și infrastructurii rutiere.

Se dorește astfel construirea unui nou drum, expres, cu trei benzi, între Berzovia, Buziaș, Topolovățu Mare și A1.

Este avută în vedere și extinderea la patru benzi de circulație a drumului Moșnița Nouă – Buziaș (DJ 592), cât și modernizarea drumului interjudețean DJ 684, pe traseul DN 68A (Coșava) – Tomești – Luncanii de Sus – limită de județ CS – DN 68 (Voislova).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timișul și Caraș-Severinul îşi unesc forţele pentru un scop comun

  1. E o șansă pentru toți de conectare pe scurtătură la sistemele de transport autostradal și feroviar Europene de Sud, precum și la cel naval Dunărean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *