Grecia, lovită de cel mai puternic episod de iarnă din ultimii ani. Ninsori abundente și la Istanbul (video)

Iarna aspră cu care Europa se luptă de o săptămână a ajuns și în Grecia. A nins și temperaturile au coborât până la minus 15 grade Celsius. Zăpadă abundentă a fost înregistrată și în Turcia, la Istanbul, în timp ce Moscova – mult mai obișnuită cu iarna – încearcă să-și revină după o „ninsoare apocaliptică”, așa cum au numit-o meteorologii, conform digi24.

Grecia a fost lovită de „Medeea”, cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 12 ani. Ninsori abundente și rafale de până la 100 de kilometri pe oră s-au înregistrat din nordul până în sudul țării.

„Nu am mai văzut așa ceva de 10-12 ani. E multă zăpadă. Aici a ajuns la aproape 50 de centimetri și în zonele de mai sus, la aproape un metru”, spune un bărbat.

Autostrada dintre Atena şi Salonic a fost închisă circulaţiei în două zone situate la nord de capitală, din cauza gheţii. Zeci de accidente rutiere s-au produs din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

În nordul Greciei, temperaturile au scăzut la minus 15 grade Celsius, iar majoritatea curselor cu feribotul au fost anulate din cauza vântului puternic.

În urmă cu o lună, în prima decadă a lunii ianuarie, un val de căldură cu maxime de 28 de grade Celsius i-a făcut pe greci să treacă peste restricţii şi să iasă în număr mare la plajă sau în parcuri. În același timp, Spania se confrunta cu ninsori istorice.

Foto: Yahoo News


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns