Solicitările de subvenții agricole se vor putea depune online

Suntem la doar două săptămâni până la demararea primirii de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a cererilor de subvenții directe pentru exploatațiile agricole. Pentru ca procesul de înregistrare a solicitărilor fermierilor să decurgă cât mai bine, având în vedere și contextul pandemic, APIA derulează o campanie de informare a potențialilor beneficiari ai plăților pe unitatea de suprafață și pe cap de animal.

”Deoarece siguranța în contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importantă pentru instituția noastră, fermierii vor putea să-și înregistreze cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la centrele județene sau locale ale APIA, în perioada 1 martie – 15 mai. Se va completa o singură cerere unică de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe”, precizează agenția, atrăgând atenția că documentele care atestă că terenul agricol se află la dispoziția fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii și, totodată, să fie valabile la data respectivă.

Actualizările, prin aplicația IPA online

Fermierii își vor face actualizările privitoare la parcelele agricole prin accesarea aplicației IPA online, disponibilă pe site-ul APIA, apia.org.ro. Totodată, solicitanții de subvenții trebuie să verifice, împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul, situația înscrierii în Registrul agricol a suprafețelor și să permită autorității locale să transmită la APIA adeverința.

”Funcționarii APIA vor contacta fermierii în vederea închiderii electronice a cererii și pentru programarea acestora în vederea semnării cererii și declarațiilor atașate acesteia. Atragem atenția ca înainte de semnarea cererii unice de plată să se verifice încă o dată datele înscrise și documentația depusă!”, mai atenționează agenția.

Condiții obligatorii pentru solicitanți

APIA reamintește, totodată, care sunt obligațiile fermierilor care solicită anul acesta subvențiile agricole, atât pentru sectorul vegetal, cât și pentru cel zootehnic. Mai exact, condițiile sunt: să fie înregistrați în Registrul unic de identificare administrat de APIA; să depună o singură cerere de plată la centrul local sau județean al agenției; să aibă calitatea de fermier activ pentru a obține plățile directe pentru măsurile de mediu și climă, agricultură ecologică și pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale; să declare corect toate suprafețele și culturile și/sau efectivele de animale; să identifice și să delimiteze exact fiecare parcelă agricolă exploatată; să îndeplinească exigențele de eligibilitate specifice fiecărei scheme de plată solicitată; să prezinte pentru clarificări documentele solicitate de APIA; să respecte normele de eco-condiționalitate pe toată suprafața agricolă a fermei; să permită efectuarea controalelor de către APIA sau de către alte organisme abilitate în acest sens.

Pentru informații suplimentare referitoare la solicitarea subvențiilor, agricultorii din Timiș pot contacta centrul județean al APIA la nr. tel. 0256.494.955, 0256.494.995, sau la adresa de e-mail: [email protected]


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Solicitările de subvenții agricole se vor putea depune online

Lasă un răspuns