Situație alarmantă. Migranți din toată țara invadează Timișoara. Primarul Dominic Fritz se va întâlni mâine cu ministrul de Interne

granti

Astăzi, la sediul Primăriei Timișoara a avut loc o întâlnire referitoare la contextul actual generat de pandemie, precum și la situația refugiaților și a migranților.

Au participat: primarul Timișoarei, Dominic Fritz, dr. Miljana Grbic – reprezentant OMS în România, dr. Cassandra Butu – specialist sănătate publică OMS România, Nisreen Rubaian – reprezentant UNHCR România, dr. Marius Ungureanu – consilier personal al ministrului sănătății, Flavius Cioca – director Direcția de Sănătate Publică Timiș, Dumitru Domășnean – director Poliția Locală Timișoara, Gabriel Vasilescu, directorul Centrului de Refugiați din Timișoara, Mihail  Erlik, comisar-șef în Serviciul Județean Poliția de Frontieră.

„Avem la Timișoara o situație singulară în România, pentru că cei mai mulți dintre migranți ajung la Timișoara. Suntem singura autoritate din județ care asigură carantinarea  migranților și este o situație care trebuie să se schimbe.

Sunt persoane fără adăpost, probleme sociale și de sănătate care trebuie gestionate și simțim că noi, ca oraș, nu avem resursele necesare.

Este o problemă națională și nu trebuie lăsată Timișoara să se descurce singură”, a explicat Dominic Fritz. De aceea, primarul Timișoarei se va afla mâine (16.02) la București pentru a se întâlni cu ministrul de Interne, Lucian Bode.

Dominic Fritz a prezentat și situația la zi, a subliniat că cei mai mulți migranți depistați pe străzile orașului sunt din centre pentru refugiați din alte județe, iar Poliția Locală îi poate doar îndruma să se întoarcă acolo.

De pildă, duminică, 14 februarie, într-o acțiune a Poliției Locale au fost depistați 31 de migranți din cinci centre din țară, chiar și de la Rădăuți, Maramureș etc. și de la cel din Timișoara. Situația este încă stabilă și trebuie luate măsuri pentru a fi menținută sub control, una dintre măsuri fiind de carantinare în pensiuni, costul cazării fiind decontat de Ministerul Sănătății. Reprezentantul UNHCR România a declarat că apreciază eforturile Timișoarei, dar măsurile luate de administrația locală sunt pe termen scurt și ar fi nevoie de politici pe termen lung, care trebuie avute în vedere de organismele de la un alt nivel.

Reprezentanții instituțiilor administrației au subliniat că sunt probleme cu legislația neclară, iar Dominic Fritz le-a cerut o listă cu problemele din legislație pe care să o prezinte mâine ministrului de Interne.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *