Timișul, campion la solicitări de fonduri prin Start-up Nation

afacere mica 1

Judeţul Timiş este lider naţional în ceea ce priveşte numărul de firme intrate în cursa pentru alocări nerambursabile prin programul Start-up Nation!

CITEȘTE ȘI: Apocalipsa multinaționalelor din vestul țării: Fabricile se închid sau se mută în alte ţări! Mii de oameni vor rămâne șomeri

Înscrierile în ediţia 2018 a competiţiei pentru finanţări, demarată abia în ultimele zile ale anului trecut, s-au încheiat marţi, la ora 19, iar judeţul Timiş este singurul din ţară în care a fost depăşit pragul de 2.000 de cereri. Mai exact, 2.014 aplicanți timişeni se numără printre solicitanţii de alocări băneşti nerambursabile care pot ajunge până la 200.000 de lei per proiect.

Față de anul trecut, când au fost înscrise 831 de firme, creșterea în Timiș depășește 100 la sută. După cum aflăm de la Adrian Păşcuţă, directorul Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE) Timișoara, creșteri de peste 100 de procente s-au înregistrat şi în celelalte județe din Regiunea Vest: Caraș-Severin – 441 (față de 158 în ediţia anterioară); Hunedoara – 803 (față de 334) și Arad – 831 (față de 328). Un alt judeţ vestic, Bihorul, secondează Timişul în topul naţional al înscrierilor, cu 1.753 de solicitanţi de finanţări.

CITEȘTE ȘI: Preţurile apartamentelor, pe cartiere, la Timișoara

La nivelul înregii ţări, 33.514 firme au cerut alocările nerambursabile, în sesiunea recent încheiată, cu peste 50 la sută mai multe în comparaţie cu prima ediţie a Start-Up Nation.

„Succesul programului în zona de vest se datorează atât schimbărilor efectuate față de ediția precedentă – modificări care vin în sprijinul antreprenorilor – cât și intenselor activități de promovare susținute de reprezentanții Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Timișoara.

Următoarele etape ale programului prevăd evaluarea proiectelor depuse, termenul-limită fiind data de 31 mai, și semnarea contractelor de finanțare, etapă care se va încheia în 28 iunie”, susţine Adrian Păşcuţă.

Firmele ale căror planuri de afaceri vor fi selectate pentru finanțare urmează să fie invitate pentru semnarea contractelor, AIMMAIPE Timișoara intenționând să organizeze și un workshop dedicat implementării acestor planuri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns