Timișorenii, invitați să voteze schimbarea

pacienti

Colegiul Pacienților Timișoara invită persoanele interesate la un workshop cu tema ”Formularea și promovarea de alternative la politicile de sănătate publică inițiate de Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate”.

CITEȘTE ȘI: Ana, tânăra de 17 ani care a căzut de pe pasarela pietonală din gara Simeria, a rămas paralizată. Va fi transferată la Timișoara

Evenimentul are loc mâine, de la ora 15, la Hotel Continental

Potrivit organizatorilor, în cadrul acțiunilor anterioare derulate în orașul de pe Bega, dar și la Cluj-Napoca și București, Colegiul Pacienților a identificat mai multe probleme cu care se confruntă populația în accesarea serviciilor medicale din sistemul public, creionându-se însă și o serie de propuneri pentru îmbunătățirea cadrului legislativ.

CITEȘTE ȘI: Municipalitatea ne dă un inel… de circulație

Un exemplu grăitor al neajunsurilor cu care se confruntă bolnavii este cel al plafoanelor pentru analizale de laborator, fapt ce forțează pacienții să plătească din buzunar pentru a beneficia atunci când au nevoie la timp de astfel de servicii.

CITEȘTE ȘI: Video terifiant! Accident surprins de o cameră de bord. Ce manevre a făcut șoferița unui BMW

Colegiul Pacienților îi invită pe toți cei care doresc schimbarea să participe activ la acest eveniment pentru a putea completa lista de propuneri dar și să voteze cele mai importante trei schimbări în legislația sănătății pentru următorii ani.

CITEȘTE ȘI: Cum arăta timișoreanca Lavinia Pîrva, soţia lui Ştefan Bănică, înainte de operaţiile estetice

“Prin toate activitățile propuse și rezultatele urmărite, dorim să identificăm principalele probleme din sistemul medical referitoare la calitatea, accesul și sustenabilitatea serviciilor medicale și împreună să găsim soluțiile cele mai bune pentru un sistem de sănătate eficient și funcțional”, a declarat Dorin Rață, președintele Colegiului Pacienților Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *