Timişoreni, ATENŢIE la cumpărături! E bine să ştiţi asta

supermarket

În secolul vitezei și cumpărăturile se fac în ritm alert. În acest scop, mulți dintre români apelează la internet. E mai simplu și mult mai rapid. Alții, tot din lipsă de timp, merg cu lista de acasă și aleg de pe rafturi doar cele necesare. Însă nu doar timpul contează, ci și modul în care știm să alegem produsele.

Atunci când ne aflăm într-un hipermarket, este important de reținut faptul că cele mai proaspete produse sunt amplasate în spatele rafturilor. Astfel, dacă nu intenționați să îl consumați imediat este indicat să nu cumpărați primul produs expus.

De asemenea, trebuie să știți că, spre deosebire de magazinele de electrocasnice, de exemplu, cele cu profil alimentar nu fac reduceri pentru că o anumită marfă nu are căutare. Acest lucru se întâmplă destul de rar, iar dacă vedeți o superofertă cel mai probabil are legătură cu data expirării. De aceea, este indicat să citiți cu atenție eticheta de pe produs.

MEGA-ANCHETĂ în Sănătate! Judeţele TIMIŞ şi ARAD, în colimator

La piață, nu trebuie să vă lăsați impresionați de reclama făcută de precupețe. Mulți dintre comercianți se laudă cu marfă culeasă din grădina proprie, deși, în mare parte, provine din import. Chiar și pentru produsele autohtone este indicat să fiți prudenți, întrucât mulți dintre agricultorii din România folosesc, mai nou, chimicale, inclusiv pentru tratarea fructelor.

DIICOT și DGA au blocat complet Vama Moraviţa. Poliţiştii de frontieră, DEZARMAŢI!

De exemplu, evitați cartofii a căror coajă are o tentă verzuie și arată ca niște… bibelouri. Cei cultivați de țărani la scară mică sunt scoși cu sapa și, din această cauză, au unele crestături.

Când intrați în hala de lactate, precupețele se întind, care mai de care, îmbiindu-vă cu diverse mostre de brânzeturi. Chiar dacă degustați o bucățică, nu sunteți obligat să cumpărați dacă nu vă place gustul acesteia și nici să achiziționați o cantitate mai mare decât cea dorită, doar ca să răsplătiți amabilitatea celor care vă taie calea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns