GALERIE FOTO! Operaţiune FULGER a DIICOT și DGA la Vama Moraviţa. Poliţiştii, DEZARMAŢI!

Procurorii DIICOT și ofiţerii DGA au descins marți dimineața la punctul de trecere a frontierei Moravița. Jandarmii de la brigada specială au dezarmat toți polițiștii de frontieră prezenți și au blocat complet vama, atât pe sensul de intre în țară, cât și pe cel de ieșire spre Serbia.

Nici nu s-a stins bine scandalul iscat de demascarea a o sută de polițiști de frontieră și vameși din județele Timiș și Caraș- Severin, trimiși în judecată pentru fapte de corupție, că, iată, o situație similară a ieșit din nou la iveală.

Marţi, zeci de polițiști de la punctele de frontieră din Timiș și Caraș-Severin au fost săltați de mascați și duși la sediul DIICOT Timișoara, pentru a fi audiați de procurori. Polițiștii sunt bănuiți că au primit șpagă pentru a închide ochii la contrabanda cu țigări aduse din Serbia, dar și la alte bunuri introduse în țară, bani pe care îi împărțeau între ei după aceeași practică veche, folosită și de predecesorii lor, anchetați în 2011.

”Activitățile ilicite desfășurate prin PTF Moravița nu vizau doar activitățile de contrabandă, ci orice activități apte să genereze venituri ilicite – sprijinirea traficului de migranți; favorizarea unor infractori dați în urmărire generală, prin permiterea accesului peste frontiera de stat; omiterea constatării, contra unor sume de bani, a oricăror abateri de natură contravențională înregistrate la momentul trecerii frontierei și, nu în ultimul rând, atunci când nu putea fi constatată nici o neregulă, prin pretinderea unor sume de bani de la persoanele care tranzitau frontiera, invocându-se o așa-numită “tradiție”, căreia călătorii trebuiau să i se supună”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Vizați de anchetă au fost nu doar lucrătorii, ci și șeful Punctului de trecere a frontierei Stamora-Moravița, Gabriel Ionuț Furcea, împreună cu șefii de ture. Totodată, la audieri au fost duse și alte persoane bănuite de implicare în contrabanda cu țigări din zona de vest a țării. În total, peste 60 de suspecți au trebuit să dea declarații în acest dosar.

Foto: Adrian Pîclişan

6 Comments
coco 02/06/2016
Arestare, clar, nu se mai sta la discutie. sa lasi sa treaca peste frontiera urmariti general (violatori, criminali, contrabandisti) si sa facilitezi trafic de migranti, care pot comite oricand, orice, pe teritoriile UE, este clar act de terorism. oamenii acestia fac de rusine poporul asta, vai si amar ce am ajuns.
VARADI GAVRIL 02/06/2016
VA ROG SA NU BAGATI IN ACEEASI OALA POLITISTII DE FRONTIERA . MAEA MAJORITATEA ISI FAC CU CINTE SI DEVOTAMENT PAZA SI APARAREA FRONTIEREI DE STAT A ROMANIEI.E VALABILA SI IN ACEST CAZ CA 'NU ESTE PADURE FARA USCATURI '!!!
Cipi 31/05/2016
Ce penibili!Nu merita nici unul sa poarte haina statului pe ei.Rușine polițiști de frontieră. Imi este scârba de voi.
alex 31/05/2016
Banii ai la negru mai bine ii folosea statu sa isi plateasca datoriile da si un 1/100% din castig de le revenea la astia tot aveau mi de euro pe luna dar sti cum ii de ce sa dai la stat si diicot sa mai vada si cati politisti si etc au masini cu numere de bulgaria asa patrihotii sunt eii fraieri sa plateasca taxa de inmatriculare si ei sa faca afaceri cu masini cu numere bulgarestii !!! BRV DIICOT DGA un mare plus si o prima de cel putin 10000 euro pt cei care au demascat hotiia .
Militia 31/05/2016
Vama Stamora Moravit a fost number one dupa Revolutie pentru orice gunoi de angajat care a vrut sa faca avere. Au fost sefi la alte puncte vamale care si-au dat demisia pentru a ajunge la Stamora chiar si la ridicat bariera. Intr-un singur an castigau cat sa-si construiasca o vila, sa isi cumpere masini de zeci de mii de euro si de restul sa isi faca concediul in Monaco!!