Tiberiu Horvath, campion naţional la culturism!

Veşti bune de la Şimleu Silvaniei, unde a avut loc, în weekend, naţionalul de culturism rezervat categoriei de vârstă masters.

Tiberiu Horvath şi-a văzut visul cu ochii, sportivul timişorean cucerind în premieră, la 42 de ani, titlul naţional!

El s-a impus la 90 de kilograme – 40-49 de ani şi a reprezentat clubul Universitatea Cluj.

„Această izbândă vine după patru titluri de vicecampion obţinute în 2009, 2010, 2011 şi 2015, după două medalii de bronz, în 2008 şi 2014, şi după 26 de activitate sportivă. Este titlul la care am sperat încă de la prima participare la concursuri. Am fost într-o formă mai bună decât cea de anul trecut. La competiţie am fost însoţit, ca de fiecare dată, de familia mea, formată din soţia Gianina şi băieţelul de un an şi cinci luni Patrick. Ca fapt divers, am pozat pe melodia preferată a micuţului, pentru ca el să ştie, cumva, că tatăl său evoluează pe scenă. Mulţumesc clubului Universitatea Cluj pentru susţinerea din cei şase ani de când sunt legitimat şi lui Mihai Florea, care, încă de la început, a crezut în mine ca sportiv competitiv. Deocamdată nu am planificată nici o competiţie viitoare, deoarece încă sunt copleşit de moment, dar mă tentează participarea la Campionatul Balcanic, care va avea loc în luna octombrie”, a declarat Tiberiu Horvath, care pe lângă stresul pregătirii specifice pentru concurs s-a îngrijit şi de noua lui sală de culturism, deschisă recent la Timişoara.

La competiţia desfăşurată la Şimleu Silvaniei a urcat pe scenă şi Ion Mititelu, la categoria 70 de kilograme – 40-49 de ani, culturistul legitimat la CS Florin Teodorescu Timişoara cucerind medalia de bronz.

„Obiectivul meu a fost, şi de această dată, obţinerea unei medalii. Am vrut să fiu pe podium, anul trecut n-am reuşit acest lucru, dar acum m-am ridicat şi am reuşit să iau medalie, am şi uitat a câta este în cariera mea”, ne-a spus şi Ion Mititelu.

2 Comments
Ma intreb daca "culturismul" are ceva de a face cu "cultura", ca nici muschii nu sunt cultivati ci ...eventual dezvoltati . Culturism = Un termen care ar trebui schimbat.