Timișoara va primi 44 de autobuze electrice

Primarul Nicolae Robu a anunțat vineri că orașul de pe Bega va primit un număr important de autobuze electrice. „Vom face săptămâna viitoare, în 27 iulie, o ședință de consiliu local, pentru că avem un proiect super care trebuie aprobat.

E vorba de un acord de parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin care vom primi 44 de autobuze electrice de 18 metri lungime, cu valoarea totală de 26,4 milioane de euro.

Ministerul va organiza licitația, iar prețul va scădea, cel mai probabil, dar valoarea anunțată este cea pentru care voi semna acordul cu MDRAP, iar noi vom contribui cu doi la sută din această valoare”, a declarat primarul.

CITEŞTE ŞI: Cum arată astăzi studenţii criminali de la medicină

Având în vedere cât durează procedurile de licitație și problemele care se pot ivi, Robnu estimează că timișorenii vor putea circula cu autobuzele electrice anul viitor.

Pe lângă acest anunț, Nicolae Robu a reiterat ideea achiziționării unui număr încă neprecizat de tramvaie noi din bani europeni. De asemenea, în curând, și toate cele 30 de tramvaie Armonia contractate se vor afla pe șinele din Timișoara.

Primarul a dat asigurări că anul în curs va fi cel al unui important salt calitativ în transportul public din oraș, iar acest lucru va fi vizibil din toamnă.

„S-a schimbat conducerea STPT, iar aceasta se zbate să fie mai bine, însă nu se pot obține rezultate spectaculoase peste noapte. Deja au fost suplimentate miijloacele de trabsport pe anumite linii, cel mai semnificativ la tramvaie, în rest, ceva mai timis, pentru că nu s-a putut mai mult.

Momentul este defavorabil, în iulie și în august o bună parte din șoferi și vatmani se află în concediu și, chiar dacă s-au făcut eforturi de aducere în stare de funcționare a mijloacelor de transport, nu sunt oameni”, a explicat primarul.

Conform acestuia, comparativ cu luna mai a acestui an, la ora actuală circulă cu patru tramvaie în plus (unul pe linia 4, două pe linia 6 și unul pe linia 7).

Față de cele 9 tramvaie Armonia puse în circulație, acum sunt 15. la troleibuze nu s-a făcut decât o suplimentare, pe linia 16, iar la autobuze, numărul este același, dar unul a fost redistribuit pe linia 33.

1 Comments
Florinel 21/07/2018
Acelaș număr de autobuze??? Cred ca glumiti uitațiva pe traseul de la E7 s-au scos 2 autobuze..Este în orar si unu la ora este chiar o bătaie de joc..Plus ca de multe ori stai si 50 min după el.