Un timișean s-a ales la frontieră cu Mecedesul luat și cu acuzații penale

Recent, în Punctul de trecere a frontierei Cenad – I.T.P.F. Timișoara, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român B. C., în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza judeţului Timiș, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Marea Britanie.

CITEȘTE ȘI: Casă oferită gratis, plus 5 hectare de teren. Proprietarii caută o familie nevoiaşă

La solicitarea poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentele de identitate, şoferul a prezentat şi certificatul de înmatriculare la control, document ce avea însemnele autorităţilor britanice.

La controlul specific, lucrătorii noştri au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia original, acesta fiind fals.

CITEȘTE ȘI: Cum arată astăzi studenţii criminali de la medicină

Totodată, polițiștii de frontieră au mai constatat faptul că autoturismul figurează ca fiind furat, alertă introdusă de autoritățile din Marea Britanie în data de 16 iulie, iar plăcuțele de înmatriculare ale acestuia aparțineau altui autoturism.

Faţă de cele constatate, tânărul a declarat că a obţinut documentul și autoturismul din Marea Britanie, în urmă cu două zile, în schimbul sumei de 7.000 de lire şi nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul ar fi fals sau că autoturismul ar fi căutat de către autorităţi.

Drept urmare, autoturismul în valoare de aproximativ 60.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, tăinuire și uz de fals.

0 Comments

No Comment.