Timișoara s-a înscris în cursa pentru finanțarea Campusului de învățământ dual

Timișoara s-a înscris în cursa pentru finanțarea Campusului de învățământ dual

Timișoara s-a înscris în cursa pentru finanțarea Campusului de învățământ dual

Municipiul Timișoara, reprezentat prin Universitatea Politehnica Timișoara, ca lider de consorțiu, alături de Primăria Timișoara, mediul universitar, mediul de afaceri local și alte instituții de învățământ, a depus o cerere de finanțare pentru un “Campus de învățământ dual de importanță regională”.

CITEȘTE ȘI: Finanțare multianuală și alocări mai mari pentru sportivii copii și juniori. Senatorii modifică legislația pentru activitățile sportive. La Primăria Timișoara, lucrurile sunt mai complicate

Pentru cererea de finanțare a fost înființat un consorțiu dedicate, format din 31 de parteneri. Valoarea totală a construcției campusului este estimată la 134 de milioane de lei cu TVA , echivalentul a 27 de milioane de euro.

„Învățământul dual reprezintă o necesitate pentru un oraș ca Timișoara. Numărul mare de parteneri pe care am reușit să-i implicăm în proiect este un indicator clar că este mare nevoie să deschidem oportunități noi pentru piața muncii și să le dăm tinerilor din regiune posibilități noi de dezvoltare în diverse domenii de interes.

Seriozitatea și experiența fiecărui partener din proiect sunt garanția că acest campus va genera calitate, iar Universitatea Politehnică are capacitatea de a coordona un proiect de o asemenea anvergură”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Constituirea consorțiului are ca scop final obținerea unei finanțări pentru construcția unui Campus Dual la Timișoara. La nivel de țară sunt disponibile finanțări pentru 10 astfel de campusuri duale de interes regional.

Valoarea maximă eligibilă pentru construcții este de 103.044.183 lei, la care se adaugă 28.801.400 lei, contribuție din bugetul local.

În total, 31 de parteneri constituie „Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara”, respectiv 3 universități, Primăria Timișoara, Inspectoratul Școlar, 7 licee timișorene, 16 firme, și 3 asociații ale mediului de afaceri.

Finanțarea face parte din Componenta C15 – Educație, a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Această finanțare cuprinde, de asemenea, fonduri pentru acordarea de burse școlare în valoare maximă de 2.094.400 lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *