Timișoara, dezastru la recenzare! Cifrele – 176.000 – arată că populația a scăzut dramatic, de aici decurgând o serie de consecințe nefaste pentru oraș

Timișoara va avea noi cetățeni de onoare

Dezastru la recenzarea din Timișoara, cel puțim așa arată datele preliminare: urbea de pe Bega a coborât dramatic în ceea ce privește totalul populației, de aici decurgând o serie de consecințe nefaste pentru viața socială, economică și administrativă.

Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a făcut publice datele de la finalul recenzării, exceptând săptămâna cu care s-a prelungit recensământul prin dispoziție a guvernului. Practic, toate speranțele se pun în aceste zile, când Timișoara ar mai putea recupera din diferența uriașă existentă între datele actuale și cele de la ultimul recensământ, când populația era de 319.279 de locuitori.

În anul 2011, Timişoara avea 319.279 de locuitori, iar zona metropolitană Timişoara însuma o populaţie de 468.162 de oameni.

Este greu de crezut că acum timișorenii ar fi atât de puțini, mai ales în condițiile extinderii orașului. Putem vorbi, mai degrabă, despre o organizare defectuoasă din partea autorităților locale.

Timișoara, dezastru la recenzare! Cifrele - 176.000 - arată că populația a scăzut dramatic, de aici decurgând o serie de consecințe nefaste pentru oraș

O serie de consecințe nefaste pentru oraș

Drăgănescu atrage atenţia că o scădere atât de semnificativă a numărului de locuitori ai Timişoarei ar avea mai multe consecințe nefaste, între care reducerea numărului de consilieri locali, reducerea numărului de poliţişti locali, dar și reducerea numărului de consilieri județeni, întrucât un astfel de rezultat la nivel de municipiu ar coborî şi judeţul Timiş la o populaţie recenzată de sub 500.000 locuitori:

„176.000 de locuitori are Timişoara la finalul recenzării. Noroc că guvernul a prelungit cu o săptămână recensământul, altfel acesta ar fi fost numărul luat în calcul pentru viitor. Iată două exemple: numărul de consilieri locali ar scădea de la 27 la 23, iar numărul de poliţişti locali, de la 300 la 176, în condiţiile în care se solicita recent mărirea numărului lor sau cel puţin respectarea raportului de un poliţist local la mia de locuitori să fie făcută fără a include şi funcţiile de conducere.

Rezultatele sub aşteptări la nivel de municipiu coboară şi judeţul Timiş la o populaţie recenzată de sub 500.000 locuitori, ceea ce echivalează cu reducerea numărului de consilieri judeţeni de la 36 la 32.

Să sperăm că, în această săptămână, Primăria Timişoara şi celelalte primării aflate în situaţii similare vor recupera diferenţa dintre numărul populaţiei estimate şi al celei recenzate în ultimele patru luni”, a transmis Ovidiu Drăgănescu într-o postare pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Prețul benzinei și al motorinei în Timişoara, astăzi, 20 iulie

Reamintim faptul că, în urmă cu o lună, prefectul Mihai Ritivoiu atrăgea atenţia că Timişoara mai are nevoie de recenzori.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Timișoara, dezastru la recenzare! Cifrele – 176.000 – arată că populația a scăzut dramatic, de aici decurgând o serie de consecințe nefaste pentru oraș

  1. Bine ar fi sa plece toată populația în străinătate sa va lase în fundul gol sa va vad atunci ce mai furați sa rămână orașul pustiu ca asta ati merita doar corupție știți sa faceți da sa faceți bine populației nu ați fi instare toți tinerii cu capul pe umeri au trebuit sa plece dincolo sa își ajute bătrâni și familiile sa le întrețină ca voi le dați de 30 și ceva de ani încoace niște pensii de badjocura și I lăsați sa moara la usa spitalului ati merita sa fiți închiși ani grei
    ca mie sila de voi ati făcut din România preșul Europei

  2. Eu și familia mea am încercat să ne autorecenzăm în luna Mai dar degeaba, nu a funcționat platforma…
    Ne-am gândit, nici o problemă, vine recenzorul acasă… Dar nu a venit nimeni… Acum vor vrea să ne amendeze…

    Sancțiunea se aplică pentru :

    „Persoanele fizice care refuză să participe la recensământ pot fi amendate, potrivit articolul 54 din capitolul VIII al OUG 19/2020, cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei ”

    Aici se încadrează persoanele fizice care:

    „a) împiedica persoanele implicate în acţiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor ce fac obiectul recensământului în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă sau a desfăşurării, în orice mod, a lucrărilor recensământului;

    b) refuză furnizarea informaţiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete; ”

    NOI NU AM REFUZAT RECENZAREA…
    DE CE SĂ NE AMENDEZE, DACĂ CEI CARE TREBUIAU SĂ FACĂ RECENSĂMÂNTUL NU AU ȘTIUT SĂ SE ORGANIZEZE ?
    DE CE SĂ NE AMENDEZE, DACĂ PLATFORMA LOR ONLINE NU A FUNCȚIONAT ȘI NU AU AVUT DESTUI OAMENI PE TEREN ?
    PENTRU CĂ CEI CARE AU ORGANIZAT RECENSĂMÂNTUL SUNT INCAPABILI, SUNTEM NOI PUȘI PE DRUMURI?

    Și încă ceva, este vară, perioadă de concedii… câți își vor întrerupere concediile planificate să meargă la Centrele de recenzare ? Este vară, este caniculă, câți bătrâni se vor deplasa la aceste centre ?

  3. Dacă spuneați de la început ca numărul de parlamentari, consilieri și polițiști locali se stabilește după persoanele recenzate am fi avut și mai putini recenzati. O sa știm data viitoare. Cu puțin noroc ajungem la 200 de parlamentari.

  4. Problema reala este ca de fapt suntem mult peste 350.000 de locuitori ai Timisoarei. La care se adauga numarul mare intre 35.000-50.000 al acelora care lucreaza sau studiaza in oras, de se poate aprecia un numar relativ constant de aproape 400.000 de mii de persoane. Care consuma resurse, folosesc mijloace de transposrt, folosesc drumurile orasului creand aglomeratia, etc… Dar proiectele de dezvoltare ale orasului se vor raporta la numai cca 200.000 de oameni sau pe acolo pe undeva. Fondurile de care va beneficia orasul se vor stabili tot pe baza datelor recensamantului. Adica mult mai putin.Cam asta ar fi – succint – miza recensamantului, problema tratata cu MARE lejeritate de administratia orasului, judetului… si a UAT-urilor. Din pacate vom deplange rezultatul, dupa. Lucru, dealtfel, uzual in administratia locala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *