Timișoara a devenit un… IMENS APROZAR „volant”

Ce poate remarca o persoană care vine la Timișoara, cu o problemă oarecare, fie că face o vizită, fie că merge la doctor? La prima vedere, îți sar în ochi lucrările care sunt în curs de desfășurare, deranjante mai ales pentru că îngreunează traficul. Unii sunt nemulțumiți că se avansează prea greu, alții spun că tot e bine că se face ceva. În fine, cert este că se lucrează, ceea ce nu e rău.

Dar ce altceva mai poate remarca cel care vine în Orașul Florilor? E simplu: foarte multe aprozare. Fie că intrăm prin Calea Aradului, prin Calea Lipovei, Calea Girocului sau Simion Bănuțiu, ni se dezvăluie adevărate lanțuri de aprozare, cu marfă de sezon.

Acum, e vremea verzei, a vinetelor, merelor, perelor, ardeilor, gogonelelor și cartofilor, toate expuse în aer liber. În vară, era plin de roșii, castraveți și, îndeosebi, de multă, foarte multă lubeniță. Aproape că nu era colț de stradă în care să nu dai peste vânzători ambulanți de lubeniță, un fruct ce părea că ar fi absolut obligatoriu de consumat dimineața, la prânz și seara, evantual și de făcut cadou când mergi în vizită.

aprozar volant

Oare chiar așa de vegetarieni au devenit timișorenii, de este nevoie de un aprozar la fiecare colț de stradă? Unde mai pui la socoteală și faptul că s-au amenajat piețele, cea din Iosefin e chiar un mini-mall, s-au deschis și se mai deschid piețe volante, ca și când tot timpul liber ni l-am petrece cumpărând varză, roșii și… lubeniță.

Desigur, fiecare are dreptul să-și deschidă orice afacere dorește, dar respectă legea aceste aprozare în aer liber? Cât de sănătoase mai sunt legumele și fructele pe lângă care trec, zilnic, mii de mașini? Cât de riguroase sunt controalele la aceste chioșcuri unde se spune că evaziunea fiscală e direct proporțională cu numărul lubenițelor sau al verzelor?

Sunt întrebări al căror răspuns ar trebui să ne spună în mod clar dacă Timișoara este pregătită să devină capitală culturală europeană.

Citeşte şi:

PREMIERUL VICTOR PONTA A DEMISIONAT!

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

4 Comments
dan 4 noiembrie 2015
Buna,ce autorizatie are ala cu aprozaru de la baricada sa ocupe zilnic trotuarul cu lazile lui.Sunt multi pietoni in zona ,mai ales la orele de varf e plin de lume la semafor,care pur si simplu nu au cum sa astepte culoarea verde din cauza aprozarului!! Nicio autoritate nu se sesizeaza???!!!!
Lorena 4 noiembrie 2015
Pe baba asta cu fructele o vad zilnic.Isi parcheaza de marfa pe trotuarul din fata postei. Politistii comunitari nu iau nicio masura impotriva ei,cu toate ca abia pot pietonii sa se strecoare intre masina si peretele postei.O data mi-am agatat poseta de semnalizare. A cui pila o fi madam?Daca politia vrea sa fie corecta si transparenta,sa o pozeze pe doamna si sa dea la presa ca a fost amendata.Ma indoiesc ca are toate actele in regula.Si chiar de le-ar,cu parcarea tot in ilegalitate e.
s0rin 4 noiembrie 2015
Eu unul nu mai suport putoarea de la varza stricată (sau o fi chipurile murată) !
vest 4 noiembrie 2015
Nici nu conteaza asa mult legalitatea, cat aspectul orasului. Am ajuns sa aratam ca orice oras " de provincie ". Unde e Timisoara aristocratica? Cu asa primar...