Sigur aţi auzit de Transfăgărăşan, Transalpina sau Transbucegi . Dar de TRANSMONTANA TIMIŞULUI?

transmontana

În urmă cu un an, în spațiul bănățean era anunțată o idee foarte generoasă, care ar putea să confere un nou elan turismului din zona montană a județului Timiș. Primarii comunelor Tomești și Fârdea au pus la cale construirea unui drum peste munți, care să facă legătura între localitățile Luncanii de Sus și Zolt.

Astfel, turiștii ar avea la dispoziție un traseu complet, de la Tomești la Valea lui Liman, Mănăstirea Luncani și Zolt – Lacul Surduc, Munții Poiana Ruscă fiind mult mai bine puși în valoare. Este vorba de vreo opt-nouă kilometri de drum care ar trebui să devină asfaltat, o parte pe teritoriul comunei Fârdea, iar cealaltă, pe raza Tomeștiului.

Deocamdată, însă, proiectul bate pasul pe loc. La cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Timiș, a fost ridicată problema acestui drum, despre care președintele Titu Bojin a spus:

“Avea primarul niște promisiuni că face drumul local prin forțe proprii. Dacă până la sfârșitul anului nu se apucă, să vedem în ce stadiu este și să-l propunem noi pentru asfaltare în 2016. Dar Consiliul Local Tomești trebuie să ne dea acordul pentru a transforma drumul comunal în unul județean, pentru a putea interveni”.

Argumentul lui Marian Vasile, liderul consilierilor județeni din opoziție, a fost că primarul nu este sigur că va primi banii, din cauză că a observat lentoarea cu care se mișcă programele puterii. Astfel, dacă prin PNDL a primit zece la sută în trei ani, calculele edilului local nu arată prea bine nici pentru un drum județean.

Totuși, poate că aleșii vor găsi o cale de a pune cât mai rapid asfalt pe Transmontana Timișului, o șosea care ar putea intra în topul celor mai frumoase drumuri din România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *