Terenuri pentru case, scoase la licitație în mai multe localităţi din Timiş. Într-o comună, preţul de pornire va fi de doi-trei euro pe metru pătrat

primaria iecea mare

Multe dintre localitățile timișene au nevoie de extinderi ale intravilanului pentru a face față cererilor de noi locuri de casă, care vin mai ales din partea tinerilor.

Înainte de a promova un plan urbanistic de zonă pentru aprobarea căruia trebuie efectuate demersuri de lungă durată și laborioase, având în vedere prevederile actuale privind pășunile, administrațiile inventariază terenurile intravilane aflate în patrimoniul public local.

Acest lucru se întâmplă și în cazul comunei Iecea Mare, unde autoritățile organizează, în 20 martie, o licitație pentru vânzarea a 30 de locuri de casă. În legătură cu acest subiect, primarul Liviu Tomulea a declarat că loturile care nu vor fi cumpărate, vor fi repartizate ulterior tinerilor care au solicitat atribuirea de terenuri pentru construirea de noi locuințe.

Prețul de pornire a licitației, conform edilului, va fi de doi-trei euro pe metru pătrat. Pe teritoriul localității au mai fost identificate 50 de terenuri intravilane neconstruite, aparținând unor persoane plecate din țară sau decedate și pentru care proprietarii nu plătesc impozite la primărie de perioade îndelungate de timp.

S-ar dori trecerea lor în proprietatea primăriei, dar acest lucru nu este posibil în baza legislației în vigoare. S-au făcut demersuri în rândul parlamentarilor de Timiș pentru promovarea unei inițiative legislative care să permită acest lucru, în cazul terenurilor aflate în această situație.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns