Tendința meteo. Zile de vară la începutul toamnei

Temperaturile vor crește în iunie. Prognoza meteo pentru patru săptămâni

Tendința meteo. Zile de vară la începutul toamnei

Vremea se menține călduroasă și în prima parte a lunii septembrie, cu temperaturi ce ne vor aminti de zilele plăcute de vară, dar fără caniculă și disconfort termic, scrie meteoradar.ro. Totuși, unele nopți vor fi răcoroase, în special în jumătatea nordică a țării.

Săptămâna începe cu temperaturi moderate și vreme instabilă, mai ales în sudul, estul și centrul țării, unde luni vor mai fi câteva averse locale. Începând de marți, temperaturile vor crește, iar șansele de ploaie vor fi scăzute.

Zile călduroase în toată țara, nopți răcoroase în unele regiuni

În cea mai mare parte a săptămânii, circulația atmosferică va fi puternic influențată de prezența un anticiclon de blocaj, extins peste jumătatea nordică a Europei. Acesta va determina un transport de aer continental dinspre est și nord-est, de aceea vremea va fi caldă și însorită în timpul zilei.

CITEȘTE ȘI: Trei străini neisprăviţi ne-au scrijelit istoria

Miercuri și joi, mercurul din termometre va depăși 25 de grade la prânz în majoritatea regiunilor, iar în sud și vest se va apropia, local, de 30 de grade. Nopțile vor fi destul de răcoroase în nord, centru și nord-est, unde dimineața devreme se vor înregistra între 8 și 14 grade.

Vineri, vremea se va răcori ușor în jumătatea estică a țării, iar minimele nocturne ar putea scădea sub 10 grade pe suprafețe mai extinse. Datorită presiunii atmosferice ridicate, nu sunt așteptate precipitații decât cu totul izolat, cu precădere în zonele de munte.

Peste 30 de grade la mijloc de septembrie?

Începând din weekend, temperatura vor crește din nou, iar în prima parte a săptămânii viitoare e posibil să se atingă peste 30 de grade în mai multe regiuni. Unele modele meteorologice estimează chiar maxime de până la 33 – 34 de grade în regiunile sudice.

Se pare că vremea va rămâne caldă cel puțin până la mijlocul lunii. Deocamdată, nu se întrevede vreo răcire mai consistentă, așa că în următoarea perioadă ne putem aștepta la mult soare și temperaturi plăcute de vară, în general între 25 și 30 de grade, dar și la câteva nopți mai răcoroase.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *