„Teatru și democrație”, o nouă întâlnire Cafe 21

cafe 1 1

Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană continuă seria dezbaterilor publice purtate în jurul unor subiecte de importanță și actualitate europeană, în care cetățenii Timișoarei se pot alătura și pot participa activ la discuții pe teme europene, ce privesc orașul, într-un spațiu neconvențional și relaxant.

Următorul eveniment din cadrul proiectului Café 21 va avea loc marți, 16 octombrie, între orele 19-22, la FITT, „În spatele casei”, de pe str. Arieș nr. 19, iar tema discuției este: „Teatru și democrație”. Vor participa, în calitate de speakeri: Marco Martinelli (director Teatro delle Albe, Italia) și Ion Caramitru (director Teatrul Național București).

CITEȘTE ȘI: Un supermarket din Timișoara face… furori printre clienți

Marco Martinelli a combinat de peste 25 de ani excelența și etica. Activitatea artistică a companiei Teatro delle Albe a câștigat numeroase premii în întreaga lume pentru actul artistic pe care îl produc și prezintă. În tot acest timp, ansamblul, cu sediul în Ravenna, Italia, a angajat activ atât tinerii, cât și alte grupuri de cetățeni în spectacole de mari dimensiuni, provocând sensul artei.

Ion Caramitru a fost una dintre forțele teatrale de frunte pentru rezistență înainte și în timpul Revoluției din 1989 din România.

A intrat în viața politică, opunându-se regimului comunist în Revoluția Română din 1989. La 22 decembrie 1989, după ce Nicolae Ceaușescu a fugit din București, Caramitru și cunoscutul scriitor disident Mircea Dinescu s-au alăturat mulțimii care ocupa clădirea Televiziunii Române și proclamau victoria revoluționară. Ulterior a devenit ministru al culturii (1996-2000), legând politica de artă.

Această întâlnire, între doi adevărați europeni, despre angajament, artă și societate, va inspira atât generațiile mai în vârstă, cât și pe cele tinere.

Dialogul va fi moderat de Simona Neumann și Chris Torch, iar pauzele vor fi asigurate de muzica formației: Horea Crișovan Acoustic Trip – Florin Cvașa (percuție) și Maria Hojda (voce) – Guest Star.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns