Te pui cu Îngerii și dai de… Necuratul! „Îngerii Galbeni” continuă să-și bage… ghearele în buzunarele timișorenilor

Scrisoarea unui timișorean indignat, căruia i s-au scos cu de-a sila din buzunar 480 de lei, readuce în discuție problema firmei de tractări și blocări auto „Îngerii Galbeni”.

Cazurile apreciate de timișoreni ca fiind pur și simplu abuzuri continuă să se remarce într-una dintre parcările din oraș, deși la o scară mai redusă, mai ales de când unul dintre hypermarketurile care avea contract cu societatea cu pricina a renunțat la colaborare.

Consilierii locali timișoreni au încercat să le interzică activitatea, dar au fost nevoiți să-și modifice decizia luată anul trecut, în urma demersurilor făcute de prefectură. Acești așa-ziși „îngeri” stau, pur și simplu, la pândă și bagă adânc mâna în buzunarul celor care păcătuiesc doar printr-o clipă de neatenție. Autoritățile par neputincioase, în primăvară chiar unei mașini a poliției locale fiindu-i blocate roțile, întâmplare ce a stârnit un imens scandal și… cam atât.

Un cititor al publicației noastre ne-a trimis, zilele trecute, o copie după scrisoarea adresată primarului Timișoarei, Nicolae Robu. „Sincer, nu știu dacă demersul ar putea avea impact sau nu. Îndrumarea celor de la poliția locală a fost să îi dăm în judecată. De ce i-ai da în judecată dacă afacerea pare legală? Doar să pierzi mai mult timp şi bani?”, și-a început demersul timișoreanul F.C.

Capcană în toată regula

Melinda Instal

La fața locului, pe Strada Miresei, lucrurile par aranjate ca o capcană perfectă pentru neavizați. Parcarea firmei Melinda Instal se află chiar lângă cea a benzinăriei Moll, fără a fi delimitată de aceasta în nici un fel (gard, linii trasate pe asfalt sau orice altceva). De asemenea, de pe Strada Miresei în parcarea privată a Melinda Instal, accesul este liber pentru autovehicule, fără nici un panou de avertizare și fără vreo delimitare de nici un fel. E drept, există panouri.

Unul dintre ele anunță amenințător: „Aceste locuri de parcare (cinci) sunt destinate strict personalului/ colaboratorilor SC Îngerii Galbeni Asigurări SRL. Ocuparea indiferent de timp a acestor locuri de parcare sau a căii de acces către acestea (zona hașurată) este strict interzisă și considerată parcare abuzivă și tulburare de posesie (art. 256 CP) și atrage blocarea autovehiculului/diverse (timp de maximum 10 minute), urmată de ridicarea acestuia și depozitarea în parcul propriu, aflat în Timișoara, Piața Sf. Nicolae nr. 10”.

Sunt redate și câteva tarife care îți dau fiori: pentru deblocarea roții – de la 488 de lei în sus, pentru ridicare – de la 788 de lei, pentru depozitare – 80 de lei/zi, pentru eliberare de urgență (în afara orarului) – 100 de lei. Cât despre orarul parcului de depozitare, acesta este unul de-a dreptul batjocoritor: de luni până vineri – orele 12-16,30, sâmbăta și duminica – orele 12-13.

Citeşte şi:

Înjurați de timișoreni și amendați de autorități, „Îngerii Galbeni” primesc lovitură după lovitură și în instanță

 

VIDEO! La Timişoara, „Îngerii galbeni” sechestrează femei și agresează bărbați

 

Un al doilea panou anunță că parcarea este una privată pentru Melinda Instal: „Atenție, se blochează roțile! Parcarea este destinată exlcusiv clienților Melinda Instal pe durata orarului de funcționare a magazinului. Staționarea este gratuită timp de o oră. În cazul depășirii acestei durate, Melinda Instal își rezervă dreptul de a bloca roata autoturismului. Melinda Instal își rezervă dreptul de a formula plângerea penală”.

După cum se vede, nici o vorbă despre orarul magazinului, tocmai pentru a înlesni „vânătoarea” menționată de timișoreanul nostru în scrisoare.

Articolul complet – inclusiv scrisoarea trimisă de timişorean primarului Robu – în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de vineri, 14 august!


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “Te pui cu Îngerii și dai de… Necuratul! „Îngerii Galbeni” continuă să-și bage… ghearele în buzunarele timișorenilor

  1. Am inteles ca este parcare privata, adica apartine de terenul magazinului, deci proprietarul plateste taxe si impozite pentru fiecare metru patrat. Cu alte cuvinte este egalul curtii personale, egalul garajului de la bloc, iar faptul ca proprietarul a construit magazinul doar pe o parte din teren si a lasat cateva locuri de parcare pentru clientii magazinului este de apreciat. Faptul ca locurile de parcare nu sunt clar delimitate este un alt aspect.

Lasă un răspuns