Tanc cu deșeuri radioactive fisurat. Locuitorii sunt îngroziți

tanc radioactiv 1

Nivelul radiaților depășește de peste 1000 de ori nivelul radiaților de la Cernobîl și Fukushima, după ce un tanc cu deșeuri radioactive s-a fisurat.

Nivelurile radiaţiilor sunt de 1.000 de ori mai mari decât cele înregistrate la centralele nucleare devastate de la Cernobîl şi Fukushima.

CITEȘTE ȘI: Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 6.000 de locuitori dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj şi Timişoara la un loc

Insulele Marshall, care se află în Oceanul Pacific, erau cândva un paradis tropical, dar au fost transformate într-un „deşert radioactiv”, după ce SUA au aruncat acolo peste 60 de bombe nucleare, între 1946-1958, în cadrul unui program de testare nucleară.

Localnicii au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele şi – zeci de ani mai târziu – resturile radioactive încă plutesc în apă.

Deşeurile radioactive au fost readuse în conştiinţa colectivă de miniseria HBO „Cernobîl”, despre dezastrul nuclear din 26 aprilie 1986. Efectele radiaţiilor, ilustrate fidel de serial, au reuşit să-i „trezească” pe telespectatori: ameninţarea nucleară încă persistă.

Cei care locuiau în apropierea centralei nucleare au murit în chinuri groaznice, vasele lor de sânge au suferit hemoragii extreme şi pielea li „s-a topit” din cauza radiaţiilor.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *