
Dumbrăvița a găzduit o nouă ediție a unui festival culinar delicios, dedicat tocăniței. 32 de concurenți din Serbia, Ungaria și din toate regiunile Banatului s-au întrecut în a prepara cea mai bună tocăniță.
Fiecare a venit cu o rețetă proprie, în care a adăugat ingrediente speciale, așa încât să impresioneze juriul, dar și pe pofticioșii dornici să guste din preparatele savuroase.
Unii au ales să gătească doar cu ingrediente din gospodăria proprie, bio sută la sută, alții au reinterpretat cu noi condiment rețete clasice, alții au mers pe cartea tradiției și nu s-au îndepărtat de rețetarul folosit de ani de zile fără greș.
Bucătarii au folosit carne de porc, de vită, de miel și chiar burtă, legume felurite sau doar cartofi și mirodenii.
Vizitatorii abia au așteptat ca preparatele din ceaunele care împrăștiau arome îmbietoare să fie gata. Sunt fani vechi ai festivalului și vin în fiecare an, special pentru a se desfăta cu diferitele soiuri de tocană.
De un mare success s-a bucurat, ca de obicei, tocănița preparată în ceaunul uriaș, de 1000 de litri, împărțită gratuit spre finalul festivalului.
CITEȘTE ȘI: Artişti din toată lumea pe scena Festivalului Plai 2019
Programul artistic a înveselit atmosfera.