Tânăr de 18 ani prins, la Timișoara, beat și fără permis la volan

În weekendul care a trecut, polițiștii de la Rutieră au supravegheat șoselele din județul Timiș, pentru a-i opri la timp pe șoferii care i-ar fi putut pune în pericol pe ceilalți participanți la trafic. Iar rezultatele nu au întârziat să apară.

CITEȘTE ȘI: Epidemia de coronavirus face noi victime. Bilanţul a ajuns la 80 de morţi

Duminică, în cadrul unui control de rutină, polițiștii au oprit pe strada Constantin Brâncoveanu un autoturism condus de un tânăr de 18 ani. În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, a rezultat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere.

Cel în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice. Nu a fost însă singurul depistat cu probleme în trafic.

Poliţiştii au constatat 13 infracțiuni și au aplicat 727 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 456 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ei au reținut în vederea suspendării 50 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare. În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.